Wednesday, April 8 2020
Posljednja vijest

Resulbegovic i Zenka: DOBAR GEST O POCASNIM GRADJANIMA ULCINJA

Socijaldemokratska partija Crne Gore je saopštila da je davanje priznanja počasnih građana Ulcinja albanskom premijeru Edi Rami i vicepremijeru Kosova Hašimu Tačiju dobar gest opštine Ulcinj prema najvažnijim ljudima iz susjedstva.

“Smatram da je ovo veliki doprinos odnosima Crne Gore sa Albanijom i Kosovom. Razmjena ovakvih priznanja može samo da doprinese boljim odnosima, jer su nama kao susjedima zajednički cilj evroatlanske integracije”, kazao je šef ulcinjskog odbora te partije Selim Resulbegović Radiju “Anteni M”.

Lider Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka rekao je tom mediju da je saglasan da Tači i Rama treba da budu počasni građani Ulcinja, ali i dodao da bi svakako bilo bolje da je sve išlo preko Skupštine. “Saglasni smo da oni budu počasni građani, jer to opravdava naša politička opredjeljenja. Uvijek smo tvrdili da albanska manjina treba da bude most prijateljstva između Albanije i Crne Gore. Mada, predsjednik opštine je to uradio na sebi svojstven način, mislim da nijesu ispoštovani odbornici SO Ulcinj, ali šta je tu je”, istakao je Zenka.

Iz lokalnih odbora SNP i DF su najavili da će tim povodom pokrenuti ustavnu žalbu.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top