Saturday, July 11 2020
Posljednja vijest

Rigas: KOD ULCINJA IMA NAFTE

Grčka kompanija Energean Oil & Gas podnijela je u konzorcijumu sa Britancima prijavu za tri bloka za eksploataciju nafte i gasa u podmorju Crne Gore jer nje “svuda u okruženju ima”. Predsjednik i glavni izvršni direktor te kompanije Mathios Rigas je kazao za “Vijesti” da imaju “besprekoran učinak” u oblasti zaštite na radu i bezbjednosti, pošto grade u blizini veoma osjetljivih ekoloških oblasti, na samo četiri milje od tradicionalne globalne turističke destinacije ostrva Tasos u Grčkoj. “Nije bilo nijednog ekološkog incidenta ili nezgode uzrokovane našim aktivnostima, zbog čega smo veoma pouzdani kao operateri“, rekao je Rigas listu.

Na pitanje zbog čega vjeruju da u podmorju Crne Gore ima nafte i gasa, Rigas je odgovorio da je slična situacija u okruženju, pa analogno tome moralo bi biti zaliha i u dijelu koji je crnogorski. Naveo je da je u Italiji dokazano postojanje gasnih i naftnih polja kao što su Aquilla, Rospo Mare, Monti Alpi i Tempa Rosa. Jedno od najvećih kopnenih proizvodnih polja na teritoriji Evrope, kako je rekao, je Patos Maritya, locirano je u Albaniji, sa pet milijardi barela nafte.  “Shell je nedavno objavio novo otkriće u Albaniji, sa proračunatim rezervama od 200 miliona barela nafte, a Delvian Gas je najveće kopneno gasno polje u jugoistočnoj Evropi. Zapadna Grčka ima iste pokazatelje na tim poljima. Dakle, postoje dokazi na širem području i granice ne mogu da promijene geologiju”, kazao je on.

One comment

  1. Ulqini edhe disa koahe do ti thoje turizmit “Goodbye My Lover”, prishja e hoteleve ska ardhë bashk ashtu pa dije, por kan dasht ma par mi dresirat popullin e masanej me reagu edhe pak pra Goodbye Turizmi i Ulqinit morri fund.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top