Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

RUKOMET NA PIJESKU: „POČELO EVROPSKO PRVENSTVO U18 U ULCINJU“

logo„Naš grad je od danas domaćin Evropskog prvenstva u rukometu na pijesku za kategorije ispod 18 godina „2018 Women’s & Men’s ECh Beach handball U18“. Prvenstvo se održava od 29.06. do 01.07.2018.godine na 4 terena na Velikoj plaži ispod hotela Karisma, a organizator je EHF i Rukometni savez Crne Gore.

Takmičenje se održava u muškoj i ženskoj konkurenciji sa ukupno 34 ekipe (17 u muškoj i 17 u ženskoj) iz 19 različitih država. Danas su odigrana prva dva kola po grupama.
U muškoj konkurenciji reprezentacija Crne Gore nastupa u Grupi C zajedno sa Njemačkom, Italijom i Švajcarskom. U prvom kolu poraženi su od Italije rezultatom 2:0 (26:9, 20:7), a u drugom kolu od Njemačke 2:0 (22:15, 28:7).

U ženskoj konkurenciji naša reprezentacija igra u Grupi A sa ekipama Holandije, Litvanije i Ukrajine. U prvom kolu naša reprezentacija poražena je od Litvanije rezultatom 2:1 (22:10, 10:12, 8:2) poslije izvođenja šut-auta, dok je u drugom kolu poražena od Holandije 2:0 (26:5, 22:10).

Sutra naša ženska reprezentacija igra u 10:00 časova utakmicu trećeg kola protiv Ukrajine i ukoliko pobijede 2:0 osvojiti će drugo mjesto u grupi i ušle bi u četvrtfinale, što bi bio veliki uspjeh. Muška reprezentacija igra u 11:30 časova protiv Švajcarske. U popodnevnom terminu i u nedelju igraju se utakmice za plasman.

Žensku reprezentaciju koja nastupa u sastavu: Hetemi Tina, Stamatović Milica, Džaferović Ksenija, Kovačević Vanja, Ivanović Andrijana, Radović Ana, Mandić Mina, Raičković Ivana, Đurić Aleksandra, Petković Teodora i Terzić Jovana vode treneri Lazović Suzana i Despotovič Milorad, a mušku koja nastupa u sastavau: Suljević Haris, Bijelić Marko, Folić Đorđe, Đurašković Nemanja, Đurović Bogdan, Vujović Luka, Došljak Luka, Gvozdenović Lazar, Femić Željko, Eraković Petar i Mijušković Bogdan vode treneri Novović Milan i Anđić Mirko.

Kompletan raspored utakmica i rezultate možete pogledati na zvaničnom sajtu EHF-a, a sve utakmice možete pratiti uživo na sajtu ehf.TV.“

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top