Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

RUKOMET NA PIJESKU: ZAVRSENO EVROPSKO PRVENSTVO U18

logoU nedjelju je poslije trodnevnog takmičenja završeno Evropsko prvenstvo u rukometu na pijesku za kategorije ispod 18 godina „2018 Women’s & Men’s ECh Beach handball U18“ koje se održalo u našem gradu na pješčanim terenima Velike plaže. Organizatori ovog takmičenja, EHF i Rukometni savez Crne Gore, po završetku takmičenja izrazili su zadovoljstvo u odnosu na način kako je proteklo prvo veliko takmičenje u rukometu na pijesku organizovano u našoj zemlji i gradu Ulcinju.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Njemačka pobjedom nad Poljskom u finalu rezultatom2:1 (14:16, 21:8, 6:2). Treće mjesto osvojila je reprezentacija Španije koja je savladala Hrvatsku rezultatom 2:1 (26:30, 22:10, 11:10).

Reprezentacija Crne Gore takmičenje je završila na 14. mjestu sa ukupno 2 pobjede i 5 poraza i set razlikom5:12. Ovo je svakako uspjeh za našu selekciju s obzirom da je prvi put učestvovala u međunarodnom takmičenju u rukometu na pijesku.

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je reprezentacija Mađarske koja je u finalu savladala Holandiju rezultatom 2:0 (18:16, 14:11), dok je treće mjesto na pobjedničkom postolju zauzela ekipa Njemačke koja je savladala Portugal 2:0 (24:13, 19:16). Naša reprezentacija završila je takmičenjena 17.mjestu bez pobjede iz 7 mečeva i set razlikom 1:14. Za našu ekipu ovo je bilo veliko iskustvo.

Nakon ceremonije proglašenja pobjednika i dodjela priznanja najboljima u pojedinačnoj konkurenciji, a nakon zatvaranja prvenstva druženje se završilo zajedničkom žurkom u hotelu „Primavera“.

Naši turistički i opštinski zaposlenici mogli su se uvjeriti da ovakve sportske manifestacije uz malo ulaganja u sportsku infrastrukturu i elektroničku i video podršku mogu našem gradu da donesu turističke benefite. Tri svjetski popularna sporta na pijesku: fudbal, odbojka i rukomet, uz saradnju i podršku sportskih saveza CG u organizaciji manifestacija, naš grad i Veliku plažu mogu staviti u vrh evropskog i svjetskog sportskog turizma u ovim sportovima koji u sezoni mogu da privuku desetine hiljada inostranih gostiju. (I.Šipić)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top