Wednesday, December 12 2018
Posljednja vijest

S.Podjanin: BICE NAS JOS MANJE

 

sashaDok obrazovani , entuzijastični i pametni mladi ljudi odlaze iz naše zemlje u potrazi za boljim životom i mjestom gdje će moći da razvijaju svoje potencijale i žive bez straha koga će sjutra morati da zaokruže na izborima, naša se ekonomija dnevno urušava sve više i više.

Dok u Americi, Njemačkoj, skandinavskim zemljama … gdje iz Crne Gore odlaze “trbuhom za kruhom” mogu da zarade i po par hiljada eura za mjesec dana, roditelji onih koji ‚‚JOŠ‚‚ nisu otišli razmišljaju gdje su pogriješili i zašto po najnovijim istraživanjima čak POLOVINA mladih želi da ode iz Crne Gore.

Mladima u Crnoj Gori se svakodevno serviraju informacije da je neko od kumova i drugova danas sklopio nagodbu sa tužilaštvom, što kod nas u stvari znači LEGALIZACIJA nelegalno stečenog novca, i da razni službenici Uprave Policije rade baš za onu drugu stranu, jer od svoje skromne plate koju bi pošteno zaradili ne mogu da prežive, pa se snalaze.

Paradoks našeg društva je da velika većina nije zadovoljna, a da se niko suštinski ne buni, i da su nas roditelji dobro naučili jednoj stvari, a to je da su nam zaista usadili uvjerenje da je DOBRO, kako može biti i da se nikada ne valja zaista buniti, nego se treba prilagoditi.

Pa mladi kadrovi koji su se borili za svoje znanje, da se ne bi morali prilagođavati DPS-u i njihovim satelitima odlaze, neki od njih koji imaju malo više sreće na strane stipendije, a neki ne nego odlaze u zemlju gdje će započeti svoj život iznova, i čiji se potomci vjerovatno nikada neće vratiti u Crnu Goru.

Stoga je na mladima najveća odgovornost, oni su ti koji će se vrlo brzo probuditi i pobuniti i koji su svjesni da sa ovakvim resursima koje imamo, nije potrebno da svoju sreću traže negdje van Crne Gore. Već samo da nam tim istim resursima upravlja neko ko je stručan i voljan da ih valorizuje na pravi način, kako bi svi građani podjednako imali koristi.

 

(Saša Pođanin član opštinskog i odbora za infrastrukturu GP URA-e)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top