Wednesday, September 30 2020
Posljednja vijest

Saptafi: Ulcinj sa aktuelnom lokalnom vlascu na putu da ostane bez sporta

Nevryz ShaptafiEvidentno je da sport i sportski klubovi u Ulcinju danas prolaze kroz najgore godine za sport dok su Opština Ulcinj, odnosno lokalna vlast, kao stub i osnivač skoro svih klubova koji djeluju u Ulcinju, zajedno sa Ministarstvom sporta glavni krivci za ovo stanje, ocijenio je danas Nervuz Šaptafi, potpredsjednik ulcinjskog odbora URA.

“Nedopustivo je da košarkaski klub, od prvoligaša postane klub kojem je zbog nedostatka finansijskih sredstava onemogućen nastup u daljim takmičenjima. Nedopustivo je da su rukometni klubovi pušteni na nemilost, bez ikakve podrške, bilo finansijske ili bilo koje druge. Nedopustivo je da se na nemilost ostavi fudbalski klub “Otrant Olimpik”. Skoro godinu dana je trebalo lokalnoj vlasti da renovira svlačionice kako bi klub bio domaćin u sopstvenoj opštini! I u drugim sportskim klubovima stanje je slično”, ističe on u saopštenju.

Kaže da je nedostatak finansija svima jasan problem ali kaže da je veći problem nezainteresovanost opštine za sve probleme u Ulcinju.

“Samo u Ulcinju i pod ovakvim rukovodstvom može da se desi da “Morskog dobro” u kojem su dva člana Upravnog odbora iz Ulcinja i koje prihoduje ogromna sredstva u Ulcinju, nije ni zainteresovano da pomaže sportske klubove i sportske događaje u gradu”, ističe Šaptafi.

“Zato javno pitamo ima li koga u ogromnoj lokalnoj vlasti ko sa bavi razvojem sporta? Da li naša djeca koja treniraju i razvijaju u lokalnim sportskim klubovima zaslužuju takav odnos od ove lokalne vlasti? Naravno da ne zaslužuju, ali od velike koalicije formirane samo zbog drugih interesa a ne onih opštih ili se ne očekuje ništa drugo”, ukazuje Šaptafi.

On na kraju saopštenja u ime Građanskog pokreta URA iskazuje veliku zahvalnost i čestitke svim igračima trenerima i publici koji uprkos teškim situacijiama u ulcinjskim klubovima daju maksimum i zajednički dostojanstveno brane boje Ulcinja.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top