Monday, March 8 2021
Posljednja vijest

SD Ulcinj: Podnijeli inicijativu za proglasenje puta „Dr Arnold von Harf“ pjesackom zonom

SD, Socijaldemokrate, SocialdemokratetOdbornici Socijaldemokrata u Ulcinju, Džavid Hodžić, Nela Milović i Ilir Tafica podnijeli su predsjedniku Opštine, predsjedniku Skupštine opštine i sekretaru sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu ambijenta opštine inicijativu za proglašenje puta dr Arnold von Harf koji se proteže od bivšeg hotela „Galeb“ do hotela „Albatros“ pješačkom zonom.

U obrazloženju inicijative, odbornici SD-a navode da se postojeće odluke gotovo niko ne pridržava, a da njeno poštovanje niko ne kontroliše. Oni tvrde da je ova trasa, usljed brze i neoprezne vožnje pojedinaca, postala više nego opasna po šetače, te da je pravo čudo kako do sada nije došlo do težih saobraćajnih nesreća.

Inicijativom se predlaže da se put dr Arnold von Harf proglasi pješakom zonom u periodu od usvajanja odluke do 30.04.2021. godine kada bi, za potrebe ljetnje turističke sezone, saobraćaj ovim putem bio omogućen. Predlaže se da se, nakon završetka ljetnje sezone, počev od 1.10. tekuće, 2021. godine, pa do 30.04. iduće godine, put dr Arnold von Harf proglasi pješačkom zonom.

Socijaldemokrate predlažu postavljanje elektronske rampe na početku „Belvedera“, čije bi aktiviranje bilo moguće elektronskim karticama koje bi bile dostupne licima koja su usko vezana za ovaj potez.

Inicijativom su definisani i izuzeci od ove odluke, fizička i pravna lica koja imaju svoje objekte i obavljaju poslovanje na ovom potezu, a koja bi imala pravo prolaza tokom čitave godine, kao i vozila sa posebnom dozvolom koju izdaje nadležni organ uprave za saobraćaj, posebnim rješenjem. Takođe, pristup na ovoj trasi bio bi omogućem vozilima MUP-a, hitne pomoći i službi zaštite i spašavanja, kao i komunalnoj policiji i JP za komunalne djelatnosti.

Ističući da su za realizaciju ove odluke potrebna neznatna finansijska sredstva za nabavku i ugradnju elektronske rampe, odbornici Socijaldemokrata izražavaju očekivanje da će njihovu inicijativu podržati i ostali odbornički klubovi, jer se radi o bezbjednosti i zdravlju građana Ulcinja, prije svega.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top