Thursday, April 25 2019
Posljednja vijest

Seanema festival: PO CETVRTI PUT KRAJEM AVGUSTA

22552668_732272620297784_7757340431026972247_nFilmski festival “Seanema”, koji već četiri godine organizuje nevladina organizacija “Ja djelujem” (iACT), biće održan od 23. do 26. avgusta u Ulcinju, a tema ovogodišnje manifestacije je identitet.

Prema riječima organizatora, program ovogodišnje edicije festivala dodatno doprinosi afirmaciji principa multikulturalnosti u Crnoj Gori, kroz poštovanje načela nediskriminatorskog odnosa prema identitetu.

„Kao i u prethodnom izdanju, filmovi se takmiče u dvije kategorije: najbolji film festivala, kao i najbolji kratkometražni film“, saopšteno je iz te organizcije, prenosi agencija MINA.

Navodi se da će, pored dugometražnih i kratkometražnih igranih filmova, na programu biti i revijalno prikazanje dokumentarnih filmova na temu identiteta, kao i specijalan program Seanema Panorama.

Novina četvrte edicije “Seanema” festivala je, kako je najavljeno, edukativni program omogućen besplatno za ograničen broj srednjoškolaca iz svih gradova Crne Gore, u saradnji sa Udruženjem za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture, Filmkultura.

„Program za mlade, koji se ove godine predstavlja u okviru edukativne platforme “Seanema” festivala, je pokrenut sa ciljem da uskomeša kreativnost i probudi radoznalost kod mladih, i da, prije svega, stvori preduslov za kritični odnos prema audiovizuelnom sadržaju“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će Festival ove godine obogatiti i panel diskusije koje predvode renomirani autori i stručnjaci iz različitih kreativnih oblasti.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top