Wednesday, September 19 2018
Posljednja vijest

Sekretar Osmanovic: REALIZACIJA BUDZETA BOLJA ZA 14 ODSTO NEGO LANI

 

Sead OsmanovicOpštinski sekretar za finansije i budžet mr Sead Osmanović izjavio je da se „analizom uporednih podataka ove i prethodne godine može konstatovati da je realizacija budžeta u ovoj godini 64%, dok je u istom periodu prethodne godine iznosila 50%. Od ukupno planiranih 11,9 miliona, realizovano je 7,6 miliona eura”.

On je Portalu Ul-info rekao da se na prihodnoj strani budžeta sprovode pojačane aktivnosti na naplati prihoda. „S tim u vezi obavještavamo građane da će ih posjetiti poreska inspekcija, koja ima za cilj kontrolu plaćanja poreza i evidencije nepokretnosti. Molimo građane da plate porez i da prijave svoju nepokretnost kako se ne bi suočavali sa plaćanjem kazni i kamata. Protiv nesavjesnih građana pokrenuće se prekršajni postupak kod prekršajnog suda”, dodao je on.

Prema njegovim riječima, u ovom periodu takođe se vrše analize nasljeđenih dugova i sprovode se aktivnosti na njihovom restrukturiranju. „Stoga pozivamo sve kojima opština duguje, da dođu kod nas i da zajednički utvrdimo dinamiku otplate dugova. Prijetnju već uspostavljene stabilnosti budžeta predstavljaju i moguće blokade računa od strane javnog izvršitelja po osnovu izgubljenih sporova iz prošlosti, kao i određenih faktura iz prethodne godine za koje nijesu sprovedene sve procedure naručivanja i nabavki roba. Neke blokade su već realizovane na teret sredstava budžeta. Staramo se da svaki euro u budžetu bude očuvan i namjenski utrošen”, zaključio je sekretar Osmanović.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top