Monday, March 8 2021
Posljednja vijest

Sekretar za privredu dr Ibrahimi: Pri kraju smo izrade Strategije za povećanje zaposlenosti u Ulcinju do 2025.

Agron IbrahimiSekretarijat za ekonomiju i razvoj opštine Ulcinj u saradnji sa lokalnim partnerima kroz Program Evropske unije sa Crnom Gorom za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu do marta će predstaviti predlog Strategije za povećanje zaposlenosti u opštini Ulcinj za period 2021-2025.
Ova strategija predviđa tri glavna cilja: povećanje broja malih i srednjih preduzeća; povećanje zaposlenosti mladih, kao i smanjenje broja aktivnih nezaposlenih.
Pokazatelji uspjeha će biti: smanjenje broja nezaposlenih za 15%;  dvostruko više malih i srednjih preduzeća, te smanjenje broja nezaposlenosti kod mladih za 52%.
Da bi se postigli ovi pokazatelji uspjeha, Opština Ulcinj će predložiti paket podsticajnih mjera za otvaranje novih preduzeća, proširenje djelatnosti tekućih preduzeća, subvencije u poljoprivredu, obrazovanje zainteresovanih za različita područja tradicionalnih zanata, pripremu za konkurisanje za dobijanje raznih državnih i međunarodnih grantova, kao i povećanje konkurentnosti, navodi se iz Sekretarijata na čijem je čelu dr Agron Ibrahimi.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top