Tuesday, June 25 2019
Posljednja vijest

Sekretarijat za privredu: Odrzana informativna sesija projekta “The feminine side of quality”

IMG-6dd6accc826cba029598915071f4e0a6-VU okviru projekta “The feminine side of quality” na područjima Ana Malit, Ulcinju i Štoju održana informativna sesija sa zainteresovanim polaznicima o razvoju poljoprivrede i njihovim mogućnostima da se njihovi poljoprivredni proizvodi registruju i plasiraju na tržište.

Takodje, ovaj projekat podrazumijeva obuku nezaposlenih žena za proizvodnju, pakovanje i marketing karakterističnih domaćih proizvoda. U projektu će se koristiti postojeći potencijali za poljoprivrednu proizvodnju i tradicija organske proizvodnje u kombinaciji sa savremenim metodama i standardima.

Kao rezultat projekta očekujemo povećano zapošljavanje žena, osnaživanje poljoprivrednih gazdinstava, kao i domaće proizvode u kvalitetnom pakovanju dostupni u domaćim prodavnicama i turističko-ugostiteljskim objektima visoke kategorije.

Projekat realizuje Opština Ulcinj u partnerstvu sa Monitoring Group Ulcinj – MogUL sa crnogorske strane, a partneri prekogranične saradnje su Centar UET iz Tirane i  Opština Mirdita u regionu Lješa.

Sekretar Sekretarijata dr Agron Ibrahimi je naglasio da je ovaj projekat dio plana za budući razvoj poljoprivrede na teritoriji Ulcinja i najavio da će od sljedeće godine Opština početi sa podsticajima o nabavci i sadnji poljoprivrednih proizvoda i najava sajmova sa domaćim proizvodima.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top