Tuesday, April 13 2021
Posljednja vijest

Shaptafi (URA): HITNO OTKRITI LOPOVE NA ANAMALSKOM PODRUCJU

Nevryz ShaptafiSaopštenje za javnost odbornika Građanskog pokreta URA u Skupštini opštine Ulcinj Nevryza Shaptafija.

Nekoliko stanovnika Anamalskog područja obratila su nam se u vezi problema koji se posljednjih nekoliko mjeseci kontinuirano dešavaju na tom području. U pitanju su provale u privatne posjede stanovnika ovog područja, otuđenje njihove imovine, te izazivanje nelagode i straha kod istih.

U više navrata stanovnici tog kraja su se obraćali Upravi policije-Filijala Ulcinj u namjeri rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, te privođenju vinovnika tih djela pravdi. U akciji policije privedene su dvije osobe, za koje se sumnjalo da su počinioci ovih krivičnih djela.

Međutim, i nakon privođenja tih lica, krađe i provale su nastavljene, što će reći da pravi učinioci do dana današnjega nijesu pronađeni i privedeni pravdi. Da li u redovima policije u Ulcinju uopšte postoji volja da se ova krivična djela rasvijetle, ili se radi o namjeri određenih pojedinaca da se prikriju učinioci tih djela, a stanovnici ovog područja drže u strahu za svoje živote i imovinu, pitanje je na koje tražimo odgovore od nadležnih.

Zabrinjavajuće je da policija nije u stanju da privede pravdi odgovorne na području sa oko 6.000 stanovnika, gdje se svi međusobno znaju i gdje postoji jedna jedina saobraćajnica koja povezuje ovaj kraj sa gradom u jednom pravcu, a druga sa graničnim prelazom „Sukobin“.

Nerasvjetljavanje ovih događaja u konkretnom slučaju od strane policije izaziva sumnju da nekome odgovara da se u ovom području podižu tenzije među građanima, te da se na taj način stvori nepovjerenje tih građana prema institucijama sistema.

Iz tog razloga, ovim putem upućujemo javni apel Upravi policije – Filijala Ulcinj da HITNO preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se stvarni počinioci krivičnih djela krađe i provale na području Anamalit što prije pronašli i priveli pravdi, te time omogućili stanovnicima tog kraja da nastave svoj život bez straha za ugrožavanje njihove bezbjednosti i imovine.

Ukoliko se nadležni ogluše o javni apel, kao i zvaničan zahtjev za preduzimanje mjera i radnji iz svoje nadležnosti koji im je upućen, bićemo prinuđeni da tražimo njihovu odgovornost.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top