Thursday, August 13 2020
Posljednja vijest

Sindikat Solane: OBRACANJE POSLANIKU ABAZOVICU

Sindikalna organizacija Solane uputila je pismu poslaniku Pozitivne Crne Gore Dritanu Abazoviću, koje je potpisao predsjednik te radničke asocijacije Marko Miranović.

Ulcinjska Solana živi svoje posljednje dane.

Zaposleni se od 21.01.2014.god. nalaze u štrajku zbog teške socio-ekonomske situacije. Za svo ovo vrijeme vlasnik nije pokazao ni trunke spremnosti da riješi status radnika.

Ipak ono zbog cega Vam se u ovom trenutku obracamo je momenat totalne devastacije i umiranja prostora Solane i onoga sto ona znaci za kompletan njen biodiverzitet.

Sve se to desava zato sto vlasnik ne izmiruje racune za utrosenu elektricnu energiju tako da je fabrike jos pocetkom Februara iskljucena sa  elektro mreze.

Zbog nemogucnosti rada pumpnih stanica unutar fabrike, ogromne kolicine vode guse kompletnu floru i faunu i urusavaju nasipe bazena.

Ako bi se sutra pocelo sa ispumpavanjem oborina i ostatka prisutne morske vode niske koncentracije, bilo bi potrebno 45 dana neprekidnog smjenskog rada.

Stim u vezi vec sada Vam mozemo reci da je Berba soli 2014.g. dovedena u pitanje a tim i nasa radna mjesta.

Zato 20.03.2014.godine sa pocetkom u 10h, organizujemo Obilazak fabrike i solanskih bazena kako bi se i sami uvjerili u stanje u kojem se nalazi Solana i njeni zaposleni.Sve sto ste vec znali i ono o cemu Vas imamo namjeru informisati i pokazati moze dalje opredjeliti nasu a nadamo se i vasu borbu za ocuvanjem Solane.

Poziv je upucen svim bivsim radnicima i rukovodiocima Solane, gradanima, politickim partijama, poslanicima, intelektualcima, strucnoj javnosti, NVO organizacijama i drugim.

Smatramo, a zbog toga Vam se i obraćamo, da je vaša obaveza kao građanina Ulcinja da lično budete prisutni, te očekujemo da nećete iznevjeriti ukazanu čast koju ste dobili da budete narodni poslanik i reprezent svih građana, a samim tim i svih radnika Ulcinja i Solane, čija su prava ugrožena.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top