Monday, June 17 2019
Posljednja vijest

Skupstina: PREDSJEDNIK CAPUNI POSJETIO OPSTINU KOMO U ITALIJI

Capuni në KomoU okviru bilateralne saradnje dviju opština, Predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj dr. Ilir Čapuni je u ponedeljak 17. septembra boravio u radnoj posjeti regiji Lombardije gradu Komo u Italiji.

Tom prilikom dr. Ilir Čapuni se sastao sa predsjednicom Skupštine Opštine Komo dr. Annom Veroneli. U srdačnoj i radnoj atmosferi dr. Anna Veroneli je upoznala dr. Ilira Čapunija o načinu i modelu valorizacije turističke ponude grada Koma u Italiji.

Cilj ove posjete je razmjena pozitivnih praksi i iskustava, koje se primjenjuju u Evropskoj Uniji. Grad Komo u Italiji ima bogato i tradicionalno iskustvo u valorizaciji turističkih resursa, upravljanja jezerima, prirodnim rezervatima i izuzetnoj valorizaciji elitne turističke ponude.
Istog dana dr. Ilir Ćapuni je prisustvovao skupštinskoj sjednici na dnevnom redu su bili urbanistički planovi ovog grada. Mozda je interesantno istaći podatak da se kod njih sjednice lokalnog parlamenta održavaju svakog ponedeljka i traju dva sata. Uskoro se očekuje intenzivnija saradnja dviju opština, potpisivanje Memoranduma o saradnji i konkretna formalizacija bilateralne saradnje između opština Ulcinj i Komo. Ubrzo se očekuje realizacija nekih zajedničkih projekata dviju Opština. Komo se nalazi na samoj italijansko-švajcarskoj granici i uživa ugled elitne svjetske turističke destinacije.
Medijska služba Skupštine Opštine Ulcinj

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top