Tuesday, January 28 2020
Posljednja vijest

“Smjestimo korupciju u muzej“: U PONEDJELJAK NACIONALNA KONFERENCIJA

 

Smjestimo-korupciju-u-muzej-key-visMinistarka javne uprave Suzana Pribilović, otvoriće godišnju nacionalnu konferenciju „Smjestimo korupciju u muzej!“ u ponedjeljak, 9. septembra, u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Pored ministarke Pribilović, u uvodnom dijelu Konferencije govoriće Hermann Spitz, šef Odjeljenja za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori, Nemanja Katnić, državni sekretar Ministarstva finansija, Nikoleta Đukanović, izvršna direktorica CEMI-a i Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO.

Cilj godišnje konferencije je razmjena informacija o primjeni antikorupcijskih politika na lokalnom nivou, u 24 crnogorske opštine, i predstavljanje preporuka za dalje unapređenje raspoloživih mehanizama za prevenciju i borbu protiv korupcije na lokalnom nivou, a o kojima će se diskutovati sa predstavnicima različitih društvenih struktura. Nakon uvodnih izlaganja, biće predstavljen godišnji izvještaj o antikorupcijskim politikama na lokalnom nivou, koji je pripremljen od strane organizacija koje realizuju ovaj projekat.

Konferencija se organizuje u okviru projekta „Smjestimo korupciju u muzej !“, koji CGO sprovodi u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), NVO Bonum iz Pljevlja, NVO UL-Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top