Sunday, October 25 2020
Posljednja vijest

Snaga saradnje i moć zajedništva je lijek za naše društvo

Kao mala država na Balkanskom poluostrvu izuzetno smo pogođeni i svakodnevno osjećamo posledice globalne krize prouzrokovane pandemijom Covid-19.
Broj kompanija i pojedinaca koji se odazivaju mnogim akcijama i pokazuju svoju humanost i društvenu odgovornost raste iz dana u dan.
Sportska kladionica Meridian svoju društvenu odgovornost pokazala je kako u Crnoj Gori, tako i širom Balkana, darivanjem na hiljade paketa pomoći u saradnji sa organizacijom Crveni krst.viber_image_2020-09-24_16-48-12

Paketi pomoći sa osnovnim životnim namjernicama i sredstvima za higijenu stigli su do najugroženijih porodica u Budvi, Herceg Novom, Danilovgradu, Nikšiću, Žabljaku i Beranama.
Zaposleni i čelnici kompanije Meridianbet su izuzetno pokazali spremnost da pomognu naporu koji država i državne institucije sprovode u suzbijanju posledica koronavirusa.

Kardiološkom odjeljenju KBCa, u Podgorici, darivali su savremeni EKG aparat sa ciljem da medicinskom osoblju na tom odjeljenju olakšaju rad i izađu u susret svim pacijentima koji čekaju na pregled.

“Snaga saradnje i moć zajedništva je lijek za naše društvo. Akcijama, koje sprovodimo od aprila mjeseca želimo da pokažemo empatiju i solidarnost sa našim narodom i da na simboličan način pomognemo naporima osoblja u zdravstvu” – poručili su iz prestižne kompanije.viber_image_2020-09-24_16-47-56
Ubrzo nakon toga uslijedila je akcija, sa posebnom i nesvakidašnjom notom. Novoronđečad širom Crne Gore dobili su poklon vaučere Kids Land u vrijednosti od 50€.

Poklon vaučerima Kids Land u vrijednosti od 50€ svim bebama rođenim 19. aprila u Crnoj Gori, menadžment kompanije Meridianbet je pokazao da treba čuvati i vrednovati porodične vrijednosti.

Uz to, pet porodilja sa ugroženom finansijskom situacijom od sportske kladionice Meridian dobile su poklon vaučere u vrijednosti od 100€.

Nedugo pošto je Crna Gora proglašena kao korona free zemlja, uslijedio je novi talas pandemije koronavirusa koji je posebno ugrozio gradove na sjeveru.

U svrhu sprečavanja ekspanzije Covid-19, menadžment kompanije Meridianbet donirao je 1000 maski i 1000 pari rukavica Crvenom krstu u Rožajama.

Nakon saznanja o lošoj stambenoj i ekonomskoj situaciji samohrane majke dvoje djece, predstavnici kompanije Meridianbet uručili su pakete pomoći sa neophodnim namjernicama.viber_image_2020-09-24_16-47-41

Anđela Petrić, dvogodišnji sin i kćerka od 9 mjeseci, dobili su pakete hrane i osnovna sredstva za higijenu – šampon, kreme za bebe i pelene.
“Nadamo se da smo našim doprinosom obezbijedili Anđeli i njenoj djeci sredstva za određeni period. Međutim, to je samo za određeni period. Šta će biti na duže staze? Ovom prilikom, želimo da se obratimo našim sugrađanima da na bilo koji način pomognu mladoj majki i njenoj djeci” – poručili su tada iz kompanije.

Takođe, sportska kladionica Meridian, u saradnji sa NVU Žene Bara, donirala je pakete hrane Narodnoj kuhinji u tamošnjem gradu.

“U cilju pomoći našim sugrađanima kojima je pomoć najpotrebnija, koji nemaju dovoljno i koji ne mogu da zadovolje svoje osnovne životne potrebe, zajedno sa NVU Žene Bara donirali smo pakete hrane i na taj način obezbijedili obrok za oko 180 porodica i 250 ljudi” – saopštili su iz sportske kladionice Meridian.
Nesebičnim angažmanom kompanije Meridianbet, Narodna kuhinja imala je mogućnost da malo oplemeni obroke, kao i da pored kuvanih obroka koje svakodnevno dijele najugroženijim sugrađanima, nekome pored ručka možda obezbijede i doručak, večeru ili užinu za djecu.viber_image_2020-09-24_16-47-24
“Nije neophodno da to bude finansijska podrška, već se i na ovaj način, kroz donaciju svježeg voća, peciva, brašna, šećera, može zaista mnogo toga učiniti” – zaključuju iz Meridiana.

Meridianbet, kao lider u proizvodnji i priređivanju igara na sreću, zadugo će biti simbol humanosti i pomoći ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već širom regiona.
Svakim svojim gestom pokazali su koliko je pojedinac bitan u društvenom sistemu i sigurni smo da će nastaviti istim ciljem.

37 comments

  1. ma sta ih tu hvalite pa ko ima para ako ne oni za ovo puni su ko brod i treba jos vise da daju

  2. Bravo svaka cast na humanosti tako i treba pomoci najugrozenijima…

  3. Na muci se poznaju junaci sjajni ste bravo…

  4. Najbolji ste, uvek ste pomagali gdje treba i kad treba svaka cast…

  5. Svaka cast na humanosti koju ste pokazali malo je takvih ….nazalost

  6. Stvarno ste veoma humani…nidje nisam procitao za ove ostale takvo nesto…bravo

  7. Bravo meridian sad bar znam dje idu moje pare

  8. Toliko pomoci od strane njih, svaka im cast.. Iskreno za ovo treba da se zna, davaju odlican primjer.

  9. Meridijan koliko ja znam od samog starta corone pomaze, mogli smo da citamo o tome, barem ja jesam posto me zanimalo a i jedna je od rijetkih firmi koji su to ucinile pa prosto je nemoguce da ne zapadne za oko. Sve u svemu kapa dolje.

  10. Sviđa mi se to sto su i radnici ukljuceni u ovu pomoc koliko ja znam.. Davali su i davaju jos uvijek sto je rijetkost… Najlakse je povuci se ili sakriti se, oni to nisu uradili. Svaka cast.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top