Wednesday, January 16 2019
Posljednja vijest

SNP i DF: VRIJEME JE DA ULCINJ OZDRAVI I VRATI SE TAMO GDJE PRIPADA

Za zdravi Ulcinj, DF - SNPKoalicija “Za zdravi Ulcinj – građanski hrabro” SNP-DF smatra da je Ulcinj zahvaljujući onima koji su se nalazili na čelu lokalne samouprave svih ovih godina, postao poznat po nelegalnoj gradnji i urbanističkom haosu, a ne po turističkim kapacitetima i turističkoj ponudi.
Ulcinj je u nekom ranijem periodu vazio za lidera crnogorskog turizma. Nažalost, to je davno prošlo vrijeme. Sada je sigurno prvi, ali u broju nelegalno sagrađenih objekata. Tužno za nekadašnju perjanicu turizma Crne Gore.
Aktuelna vlast, ali i svaka dosadašnja, nisu ništa uradile da se taj problem riješi, već su svojim nečinjenjem i lošim zakonskim aktima samo podspješivali divlju gradnju.
Ni famozni Zakon o uređenju prostora i izgradnji objekata, nije našao rješenje za ovo pitanje, već ga je, izgleda, poprilično iskomplikovao i stvorio veliki urbanistički haos. Kao potvrda ovoj konstataciji je nevjerovatno mali broj zahtjeva za legalizaciju, samo 22. No, to i ne treba da čudi jer ni jedna opština u Crnoj Gori, pa ni ulcinjska, nije donijela podzakonska akta, kako bi se ovaj zakon sproveo.
Nakon februarskih izbora, u novom skupštinskom sazivu, Koalicija će insistirati na donošenju potrebnih podzakonskih akata zakona, i nadamo se, kao opoziciona opština, uraditi sve da se zakon sprovede, a da građani imaju maksimalne olakšice. Na taj način će se povećati kapitalni budžet Opštine Ulcinj, čija sredstva bi bila uložena u rješavanje kapitalnih saobraćajnih i komunalnih problema, kojih u našem gradu ima na pretek.
Želimo da napravimo moderan, prepoznatljiv, perspektrivan, ali duhom tradicionalan Ulcinj, kakav je davno prepoznat ne samo kod nas već i u svijetu. Vrijeme je da Ulcinj ozdravi i vrati se tamo gdje pripada, na turističku mapu svjetskih centara, jer prirodne potencijale koje kao primorski grad posjeduje, treba znati iskoristiti i na pravi način valorizovati.

KOALICIJA SNP – DF- SLOBODNI GRAĐANI ULCINJA “ZA ZDRAVI ULCINJ – GRAĐANSKI HRABRO”

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top