Sunday, October 21 2018
Posljednja vijest

SNP: IDU NOVI IZBORI I DONOSE STARE NAFTNE FANTAZIJE

Socijalisticka narodna partija SNPIz Socijalističke narodne partije je saopšteno da će biti vanrednih parlamentarnih izbora jer se, kako su naveli, pokušava aktuelizovati priča o navodnim naftnim resursima na Crnogorskom primorju.

“Ove najave iz Vlade Crne Gore podsjećaju na Srećka Šojića i njegove imaginarne investitore i milionska ulaganja. Nego, pričinjavanje miliona eura profita od crnog zlata, nije novost.

Da su građani vjerovali Vladi Crne Gore, ove godine bi uživali u ogromnom prilivu novca, jer je prije više od 5 godina, tada pomoćnik ministra ekonomije Vladan Dubljević, izjavio da je 2012. godina, ta u kojoj ce biti raspisan tender, a glavni prihod od proizvodnje se očekuje, ni manje ni više, nego 2017. godine. Ova godina polako izmiče, a nafti ni traga, ni glasa. U međuvremenu, samo jedna izjava bivšeg premijera: „Gorivo je, ipak, luksuz“, ističu iz SNP-a.

U istom tom Ulcinju, kako je saopšteno iz ove stranke, “koji se ovih dana pominje kao „izvor crnog blaga“, prije više od 20 godina, kompanija Jugopetrol vršila kopanje preko 5000 metara dubine i nafte nije bilo. Nauka do sada nije zabilježila da nafta može nastati za nepunih tridesetak godina. Međutim, kod nas je sve moguće.”

“SNP CG strahuje da, i ako se kojim slučajem, nađe neko nalazište nafte na primorju, u šta iskreno sumnjamo, da će domaći tajkuni u svom stilu formalno obući nekog arapskog šeika da u ime njih pregovara sa Vladom, iza koje će se kriti domaći političari, uvezani sa crnogorskim kontroverznim biznismenima, kao što je bilo u nemalom broju slučajeva.

Isto tako, ne bi iznenadilo da sve to prodaju po mnogo nižoj vrijednosti, kao što su uradili i sa Telekomom i Elektroprivredom, i danas imamo situaciju da se stotine miliona eura iznose iz Crne Gore i nanosi ogromna šteta privredi”, navodi se u saopštenju.

“Nikada pokrenut postupak pred crnogorskim pravosuđem o uzimanju milionskog mita za prodaju Telekoma, opominje nas da dobro povedemo računa da i u slučaju pokušaja neke nove investicije, ne dozvolimo da pojedini visoki funkcioneri vladajuće koalicije, stave novac građana u svoje već prepune džepove.

Jedno je sigurno – primiču se vanredni parlamentarni izbori, a novi izbori donose stare naftne fantazije. I ko zna – Crna Gora možda leži na nafti, ali su njeni građani definitivno u režimu posta, bez brige da će se možda omrsiti”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top