Wednesday, July 15 2020
Posljednja vijest

SO: ODRZANA PRVA SJEDNICA SAVJETA ZA POBOLJSANJE POLOZAJA INVALIDNIH LICA I OSOBA OMETENIM U RAZVOJU

slikaDanas je u sali Skupštine Opštine Ulcinj, održana prva sjednica Savjeta za poboljšanje položaja osobama ometenim u razvoju. Sjednicom je predsjedavo predsjednik Sabri Halili. U svom uvodnom izlaganju, predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj dr.Ilir Čapuni je istakao značaj ovog savjeta, ali i obaveze koje su pred savjetom, a sve u cilju stvaranja ambijenta jednakih šansi i uslova za lični i profesionalni rayvoj svih geađana u Ulcinju.

Čapuni je takođe istakao da se moraju stvoriti svi preduslovi da invalidna lica i osobe ometene u razoju moraju imati adekvatan pristup institucijama, bilo da su u pitanju stepenice ili bilo koje druge prepreke, koje otežavaju pristup invalidnim licima, licima ometena u razvoju.

Skender Elezagić je upoznao prisutne sa korpusom prava i obaveza, koje se odnose na ovu problematiku. Članica Savjeta Dr. Majlinda Kurt je upoznala prisutne o do sada preduzetim mjerama koji su vidljivi i značajni za navedena lica: instalacija lifta u Domu zdravlja „Bogdan Vujošević” U Ulcinju.

Mirjeta Đoni je upoznala prisutne članove savjeta na obaveze koje proizlaze iz Ustava i Zakona, a tiče se na inkluzije navedenih lica u institucijama sitema i zaključila da je jedna osoba već ostvarila pravo i radi u organima lokalne uprave Opštine Ulcinj..

Magdalena Đonović, je u svom izlaganju navela sve problem sa kojima se svakodnevno suočvaju osobe ometene u razvoju i invalidi u Opštini Ulcinj, počevši od nedostaka mjesta za parkiranje, oznake na automobilima, pa sve do pristupa plažama i institucijama. Na kraju je zaključila i izrazila spremnost da svoju energiju i iskustvo stavi na raspolaganje, u rješavanju ovih problema.

Služba za medije Skupštine Opštine Ulcinj

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top