Thursday, July 19 2018
Posljednja vijest

Spic sezone: VARLJIVO LJETO 2017.

 

Ulqin, Ulcinj, PanoramaOvih dana je pravi špic sezone u Ulcinju. Tome svakako pogoduju i ekstremno visoke temperature koje su dovele veliki broj turista na ulcinjsku rivijeru.

Turistički poslenici zadovoljno trljaju ruke iako navode da, ipak, sve ovo kratko traje. Minusi koji su do sada, ukupno ostvareni, ne mogu se više nadoknaditi.

Ono što je gotovo izvjesno jeste da Ulcinj nikakav talas turista ne može popuniti. Koliko ovdje stvarno ima ležaja, takođe niko sa sigurnošću ne zna. Ako kažete da ih ima i 200.000 nijeste daleko od istine.

Ali, sada znamo da treba ući u novu fazu. Da bi se dobro poslovalo, i posebno, da bi sezona duže trajala, mora se iz kvantiteta preći u kvalitet.

Da to nije teško, ali da je potreban veliki rad, pokazuju primjeri Starog grada, Limana, praktično svih kupališta, i možda najbolji dio ponude – Kitesurfing.

I da se konačno uspostavi menadžment destinacije. Da se izađe iz stanja haotičnosti, odnosno da se izuzetno složen proces odvijanja sezone stručno osmišljava, vodi i kontroliše.

One comment

  1. Tekst dostojan autora. Nažaljost odjeka nema, samo sivilo unutrašnje i spoljašnje zgrade OpštiNe Ulcinj, koja postaje crna rupa turizma i grada

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top