Saturday, July 11 2020
Posljednja vijest

Sredinom oktobra: DOLCINIUM INTERNATIONAL FESTIVAL

Turistička Organizacija Ulcinja saopštila je da je na konkursu koji je raspisan od strane Ministarstva održivog razvoja i turizma za manifestacije, koje se organizuju od oktobra do decembra, dobila po prvi put projekat koji je uradila Stručna služba TOU.

Kako se navodi, radi se o trodnevnoj manifestaciji koja će se održati od 16. do 19. Oktobra, pod nazivom “Dolcinium International Festival”.

Ona obuhvata “Dan Nara”, 16. oktobra, koji će se organizovati u saradnji sa BKA , kao i dva sljedeća dana sa raznim akivnostima za djecu, koktelom, muzičkim koncertima na kojima će učestvovati kulturna i folklorna udruženja iz regiona i Evrope. „Organizovaćemo i veliki muzički koncert 18. oktobra na Maloj plaži kojim ćemo i zvanično zatvoriti ljetnju turističku sezonu za ovu godinu“, kažu u TO i dodaju da se sve ove aktivnosti realizuju u saradnji sa „Porta di Danza“.

„Treba napomenuti da smo uprkos brojnim obavezama tokom ljetnje sezone uspjeli da odradimo jedan fantastičan projekat za koji nam je Ministarstvo turizma dala saglasnot. TO iako sa veoma skromnim budžetom će nastaviti u daljnjem periodu da organizuje i podrži slične manifestacije, a sve u cilju poboljšanja turističke ponude grada Ulcinja“, poručili su iz ove institucije.

One comment

  1. Ovakve stvari su dobre, ali treba uloziti jos mnogo energije i novca u slicne manifestacije, jer one dovode turiste. Ulcinj je poznat po svojoj pomorskoj istoriji i gusarima i to treba iskoristiti. Nekada su turisticki radnici to znali da iskoriste jako dobro. Postojalo je “gusarsko selo” kod hotela Lido i jos mnoge stvari sa slicnom tematikom.
    U Ulcinju treba u sezoni organizovati festival na temu gusara. Tu bi se mogao odrzati festival gusarskih brodova, gdje bi ucesnici svoje barke prepravljali u gusarske brodove , a mala plaza je idealna za tako nesto. Mogucnosti za prodaju suvenira i usluzne djelatnosti su neogranicene. Pogledajte samo po internetu kako to rade ljudi po svijetu…
    Mislim da je mnogo bolje prodavati suvenire sa tom tematikom jer sami gradjani Ulcinja mogu da nabave ili cak proizvedu sami suvenire tog tipa, nego da prodaju jeftine kineske drangulije.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top