Wednesday, January 16 2019
Posljednja vijest

Sud potvrdio optuznicu: PREVARA ZA PLAC NA ADI OD PREKO 10.000 EURA

Gjykata themelore, Osnovni Sud

Osnovni sud u Ulcinju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu protiv H.B. zbog krivičnog djela prevara, pišu “Dnevne novine”.

U optužnici se ističe da je taj Ulcinjanin u avgustu 2015. godine, u Ulcinju, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenu S.T. i time je naveo da mu nešto učini na štetu svoje imovine.

Prema sumnjama tužilaštva, optuženi se predstavio kao vlasnik jedne platforme na Adi Bojani, koju je navodno kupio od albanskog državljanina i predočio S.T. ugovor na kojem je stajalo ime Đ.S., te joj obećao da će izgraditi novu platformu i sagraditi dvije kućice koje će potom prodati, navodeći da će njih dvoje podijeliti novac.

Zbog toga mu je S.T. prvo dala 3.500 eura za iz gradnju nove platforme, a potom 4.000 i 2.850 eura za izgradnju dvije vikendice na toj platformi.

Iako je bio svjestan da nije vlasnik navedene platforme i na istoj nije počeo da gradi, optuženi je S.T. kao garanciju za navedeni dogovor o izgradnji platforme i kućica predao motocikl koji nije bio njegovo vlasništvo, pokušavajući da je na taj način i dalje drži u zabludi i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 10.350 eura.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top