Thursday, July 2 2020
Posljednja vijest

Svecana sjednica SO Ulcinj: RAMA I TACI POCASNI GRADJANI

Premijer Albanije Edi Rama i vicepremijer Kosova i ministar vansjkih poslova Kosova Hašim Tači proglašeni su na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine opštine Ulcinj počasnim građanima ove opštine.

To priznanje je Rami i Tačiju uručio gradonačelnik Ulcinja Fatmir Đeka, koji je donio tu odluku. U obrazloženju je naveo da su albanski premijer i kosovki ministar doprinjeli svestranim odnosima Crne Gore i njihovih država, regionalnoj saradnji i poboljšanju pozicije Albanaca u Crnoj Gori.

Zahvaljujući najtoplije na ovim priznanjima Tači i Rama su kazali da im je čast što su počasni građani Ulcinj. Oni su u pozdravnim govorima posebno isticali dobre odnose koje njihove države imaju sa Crnom Gorom. “Hvala što ste nam bili prijatelj kad nam je najviše trebalo, 1998. i 1999. godine, kada je stotine hiljada izbjeglica došlo ovdje”, rekao je Tači.

Rama je kazao da Albanci u novim prilikama na Balkanu moraju biti dobar primjer drugima, a da prošlost treba da bude pouka za sve.

On je Ulcinj označio kao kao mjesto saradnje , oazu kulture na Balkanu i simbol udružene Evrope.

Svečanoj sjednici u punoj Velikoj sali Centra za kulturu prisustvovali su i crnogorski predsjednik Filip Vujanović, članovi diplomatskog kora, predstavnici drugih opština i poslanici u državnom Parlamentu.

Ovom događaju nijesu prisustvovali odbornici Socijalističke narodne partije i Demokratskog fronta.

 

 

 

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top