Friday, June 5 2020
Posljednja vijest

TO: GRUPA OD 16 NOVINARA BORAVILA TRI DANA U ULCINJU

 

TOTuristička organizacija Ulcinj i direktor Fatmir Đeka ugostili su krajem prošle sedmice grupu od 16 novinara iz više zemalja. U pitanju su renomirane medijske kuće iz Srbije: Portal ISTN, Tv Studio B, Tv Mreža Comnet, Tv Belle Amie, Turistička prizma i Tv emisija “Srbija koju volim”; iz Slovenije GTV- Gorenjska televizija i BTC magazin Ljubljana; iz Rusije Tv Sputnjik; iz BiH Magazin, Start BiH, BH radio i portal BiH putovanja; iz Makedonije MIA – Makedonska informativna agencija i iz Slovačke Dimenzije časopis.

Novinari su u Ulcinju boravili tri dana. Po dolasku, novinare je kroz Stari Grad, našu kulturu i istoriju dugu više od 2.500 godina proveo profesor Ismet Karamanaga. Posjetili su Muzej, Trg robova, Citadelu, Kulu Balšića…

U restoranu “Taphana”, vlasnik Vahid Suljovic im je demonstrirao nacin pripreme tradicionalne hrane ovog podneblja, rižoto i riblju čorbu, koju su gosti sa uzivanjem probali.

Nakon Starog grada, novinari su posjetili maslinjake i uljaru porodice Sadiku, gdje im je prezentovan način prozivodnje ekstradjevičanskog maslinovog ulja.

Na kraju dana, gosti su večerali u prijatnom ambijentu hotela “Continental”.

Drugi dan posjete gosti su boravili na plazi “Tampico beach”, uzivali u specijalitetima koje je za njih pripremilo osoblje restorana na plazi.

Novinarima je nakon toga prezentovana ponuda kitesurfinga na plazi “Kabanya”.

U nastavku dana novinari su brodom Željka Đurišića obišli ostrvo Ada i rijeku Bojanu, a nakon toga su ugošćeni u restoranu “Barakuda”.

Nakon toga im je uz večeru upriličeno i muzičko veče u hotelu “Dajti”, u kome su i bili smješteni tokom boravka u Ulcinju.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top