Wednesday, December 12 2018
Posljednja vijest

TO: PREDSTAVLJANJE ULCINJA NA SAJMU U MINHENU

TO Ulcinj, MinhenTuristička Organizacija Opštine Ulcinj, zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, predstavila je svoju turističku ponudu za ljubitelje aktivnog odmora na sajmu “Fre.e” koji se održavao od 21. do 25. februara u Minhenu.

Pored Turističke organizacije Opštine Ulcinj, na štandu NTO-a svoju ponudu predstavljali i JP Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalne turističke organizacije Žabljaka, Bara, Budve, Podgorice, Kotora i turistička agencija “Explorer”.

Turistička Organizacija Ulcinj na ovom sajmu je uzela učešće po prvi put a posjetioci sajma su imali priliku da se informišu o mogućnostima za planinarenje, biciklizam, kitesurfing, o drugim outdoor aktivnostima, kulturnim ponudama i kampovanju u Crnoj Gori.

TO Ulcinj je jako zadovoljna nastupom na ovom sajmu, jer je primjetno pojačano interesovanje za kamping ponudom Crne Gore, što je, između ostalog, rezultat niza članaka o destinaciji u brojnim njemačkim magazinima, a Ulcinj kao destinacija nudi idealne uslove za ljubitelje prirode I kamping turizma. Zajedno sa TO Ulcinj od ulcinjskih privrednika, svoju ponudu su predstavili hotel Perla i kamp MCM.

U okviru sajma posebno je promovisana i nova linija nacionalne avio kompanije Montenegro Airlines koja će od početka maja do kraja oktobra saobraćati na relaciji Minhen – Tivat, dva puta sedmično, a bitno je napomenuti da postoji I direktna avio charter linija Podgorica – Meningen. Kada je u pitanju njemačko tržište, želja za putovanjima kontinuirano raste. Prema istraživanju koje je realizovano od strane Udruženja za odmor i putovanja (FUR) broj putovanja u prošloj godini je iznosio oko 69 miliona, dok su njemački turisti potrošili 69 milijardi eura na odmor i putovanja. Po rezultatima ovog istraživanja, četvrtina njemačke populacije želi više putovati u 2018. godini.

Specijalizovani sajam za aktivni odmor u Minhenu okuplja preko 1.300 izlagača.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top