Wednesday, January 20 2021
Posljednja vijest

TO: SAJAM U BUKURESTU

Turistička organizacija Ulcinj po prvi put ove godine nastupa na sajmu turizma TTR u Bukureštu koji se održava od 13. do 16. marta. Na zajedničkom štandu su se predstavile Turističke organizacije Ulcinja, Herceg Novog, Bara i Budve. Koliko je ovo ozbiljan sajam, o tome govori podatak da će u narednim danima sajam posjetiti preko 30.000 ljudi, dok je na samom sajmu prisutno preko 270 izlagača iz 30 zemalja. Naš štand je prvog dana posjetio i ambasador Crne Gore u Rumuniji g. Milan Babović.

Glavni izložbeni sektori sajma TTR obuhvataju: nacionalne turističke organizacije, turističke agencije, organizatore putovanja, avio-kompanije, osiguravajuća društva, hotele, kulturne institucije, muzeje i organizatore kongresa.

Turistička organizacija Ulcinj predstavila je grad kao atraktivnu destinaciju za odmor. Veliki broj turističkih agencija iz Rumunije zainteresovan je za saradnju sa turističkom privredom Ulcinja, obzirom da se ove godine na TTR sajmu Ulcinj predstavlja po prvi put. Takođe veliki broj agencija u svojim katalozima prodaje smještajne kapacitete u Crnoj Gori. To su: „Your holiday” (prodaje isključivo smještaj u Crnoj Gori), „Interra” „Paralela 45″, „Karpaten”, „Filadelfija”, „Z-Tour”, „Exim Tour”, „Omnia tourism”, „Christian Tour”.

Rumuni najviše putuju individualno, i najviše su zainteresovani za cijene boravka u domaćinstvima,  kao i za aktivnosti kojima se mogu baviti tokom svog boravka u destinaciji, a tokom 2013. godine Rumuni su ostvarili 7.926 noćenja u Ulcinju.

Prva dva dana sajma predviđena su za poslovne posjete, a preostala dva dana za sve ostale posjetioce.

Za vikend, kada će sajam biti otvoren za sve posjetioce, očekuje se dobra posjećenost štanda, kao i interesovanje za turističku ponudu Ulcinja.

Stručna služba TO Ulcinj

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top