Monday, August 10 2020
Posljednja vijest

TO: UCESCE NA SAJMOVIMA U SKOPLJU I LUKAVCU

Turistička Organizacija Ulcinj učestvuje na sajmovima turizma u Lukavcu i Skoplju koji se održavaju od 7. do 9. maja i to u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom CG, predstavnicima Ministarstva turizma i lokalnim organizacijama Budve, Bara, Tivta i Kotora.

Sajam u Lukavcu je jedan od najznacajnijih u Bosni i Hercegovini koja je veoma vazno trziste za Ulcinj, jer broj gostiju iz ove zemlje raste iz godine u godinu. Bratimljenje i partnerstvo koje je potpisano prosle godine na ovom sajmu, doprinjeli su tome da se nasa delegacija doceka na veoma visokom nivou. Nas štand su posjetili potpredsjednik Opstine Lukavac g.Mahmutovic, direktor sajma g.Nuhanovic, kao i udruzenje “Devetak” koji su bili nasi gosti tokom manifestacije “Dolcinium International Fest”. Takodje, interesovanje za nas grad je bilo veliko a ocekujemo da ce do kraja sajma posjecenost biti veca u odnosu na ranije godine. Od nasih privrednika koji su bili prisutni i predstavili svoju ponudu su hotel Mediteran i agencija In montenero travel koji su imali prilike da ostvare kontakte sa ljudima koji su zainteresovani za saradnju sa nasim gradom.

Na sajmu u Skoplju koji se odrzava u isto vrijeme, Turisticka Organizacija Ulcinj nastupa po prvi put imajuci u obzir da je broj turista iz Makedonije u porastu, tako da mozemo da kazemo da je i Makedonija vazno trziste za Ulcinj. Na ovom sajmu su takodje prisutni hoteli Mediteran i Grand koji su tokom prvog dana imali brojne sastanke i ostvarili kontakte sa raznim agencijama. Interesovanje za Crnu Goru je bilo veliko, ali i za Ulcinj, a posjetioci su najvise bili zainteresovani za smjestaj, plaze i restorane.

Nadamo se da ce promovisanje turisticke ponude, ali i nase ucestvovanje na ovim sajmovima koji se odrzavaju pred turisticku sezonu doprinjeti tome da broj turista bude veci. Naravno, činjenica je da je najveci broj realizovanih nocenja u Ulcinju upravo iz zemalja regiona, kaže se u saopštenju Stručne službe TO Ulcinj.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top