Sunday, January 26 2020
Posljednja vijest

TO: ULCINJ U CASOPISU “HEDONIST”

 

Panorama Ulqin, UlcinjUlcinj je uvijek bio otvoren grad, prijestonica careva, mirno utočište bivših vladarki. Sa trajanjem od 25 vjekova, jedan je od najstarijih i najinteresantnijih, a po prirodnim ljepotama jedan od najljepših gradova na istočnoj obali Jadrana.

Njegovi pomorci, trgovci, ali i gusari, proširili su ime, slavu i moć Ulcinja čitavim Mediteranom, dok u njegovim čarima uživaju na stotine hiljada turista sa svih kontinenata.

Ulcinj ima svima što da ponudi. Tu su čarobne plaže, mistična rijeka Bojana, predivne uvale Valdanos i Kruče, jedinstveno Šasko jezero, najveći stari maslinjak na Jadranu sa 85.000 stabala te blagoslovljene biljke, kanal Port Milena sa svojim kalimerama (napravama za ulov ribe još iz antike)…

Ima dvije velike urbane aglomeracije: Stari grad, osnovan u 5. stoljeću p.n.e. i Šas (Svač), koji je, po legendi, imao crkava koliko u godini dana. Danas su vidljivi ostaci 15 takvih objekata.

Legenda takođe kaže da je u ovom gradu, kao rob ulcinjskih gusara, boravio znameniti španski pisac Miguel de Servantes.

Dakle, veličanstvena priroda, plodonosno prožeti slojevi kulture, ugodan smještaj, pristupačne cijene, autohtoni kulinarski specijaliteti i ljubazni domaćini, garancije su nezaboravnog odmora na ulcinjskoj rivijeri.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top