Saturday, July 4 2020
Posljednja vijest

Tokom Djukanoviceve posjete SAD: PROTESTI ALBANACA

Brojne iseljeničke organizacija Albanaca iz Crne Gore u SAD najavile su za 19. mart masovne demonstracije ispred Ambasade Crne Gore i Kongresa SAD u Vašingtonu.

Saopšteno je da će naredne sedmice u glavnom gradu SAD predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarati sa potpredsjednikom Džozefom Bajdenom.

Na proteste su pozvala udruženja “ Ana e Malit “, „Ulqini“ i “Dedë Gjon Luli“, fondacije “Dom Simon Filipaj “ i “ Plavë-Guci “, humanitarni fond  „Malësia“, patriotska društva “Malësia e madhe“ i “ Kraja“.

Oni su naveli da su „planirane demonstracije prilika da se podigne glas protesta protiv diskriminatorske politike koju vlast konstantno sprovodi prema Albancima u Crnoj Gori, kao i da od Đukanovića zatraže sva prava za autohtone Albance u skladu sa konvencijama demokratskog svijeta“.

6 comments

 1. u pravu su samo napred

 2. Crnogorac - Ulcinjanin

  I ja mislim da su u pravu, dosta je bilo. Daj boze da pobijedi DF i SNP, kao sto hoce brzija dana, pa ce sve doci na svoje mjesto. Trazicete Mila Djukanovica ka hleb nasusni, hahaha

 3. Milo Đukanović tj. DPS je najveća prevara svih nacionalnih manjina koje žive u CG jer apsolutno ništa ne rade na poboljšanju njihovih prava. Nacionalne manjine u Crnoj Gori služe DPS-u samo kao cifre na njihovim glasačkim spiskovima kako bi preko poltronskih predstavnika manjinskih partija dobili kojeg poslanika više u parlamentu i time obezbijedili apsolutnu vlast.
  Pogledajte samo koja je etnička distanca prema Albancima u CG, da mogu bi ih stavili u geto ili protjerali što dalje iz CG. Mislite li da se koji albanski političar iz redova DPS-a zabrinuo zbog toga? Malo morgen.

 4. Gospodine Mister NO !
  Veoma paušalno i tendenciozno razmišljanje, Vrijeme za koje Vi mislite da živite je prošlo, sada dolazi novo vrijeme u kojem postoje samo oni koji znaju i oni koji kasne sa svatanjem budućnosti. DPS je prava građanska partija u kojoj ima mjesta za sve dobronamjerne i napredne ljude koji prepoznaju viziju za budućnost…

 5. Gospodine SHESTANI,
  1) da li je DPS bio građanska partija onda kada je policija hapsila i deportovala Bošnjake izbjegle iz BiH `92. godine i kada su hapsili rukovodstvo SDA i mučili ih samo zato što su bili Bošnjaci? Kada su proganjali liberale jer su tada nosli crnogorski barjak koji je sada državna zastava? Tada je ministar policije bio iz redova DPS, jel neko odgovarao zbog toga?
  2) Da li predsjednik jedne građanske partije ide u posjetu pljačkašima na Dubrovačkom ratištu i govori kako mrzi šah zbog šahovnice?
  3) Šta je DPS uradio povodom ogromne etničke distance prema Albancima u CG, koje ogromna većina građana u CG ne želi za svoje komšije, bračne drugove, učiteljice svoje djece itd.? Ništa.
  4) Da li se ijedan albanski političar iz redova DPS oglasio povodom toga? Naravno da nije.
  5) Zašto je iz Crne Gore zauvijek otišlo, da ne kažem pobjeglo, u inostranstvo najviše građana albanske i bošnjačke nacionalnosti? Da li zato što je CG društvo jednakih šansi za sve?

  Šta mislite vi gospodine Shestani?
  Dok god DPS bude na vlasti manjine će i dalje služiti za produbljivanje podjela, a Milo i družina će se i dalje bogatiti na naš račun i uživati u svim privilegijama koje im vlast pruža jer će uvijek, na žalost, imati svog Albanca, svog Bošnjaka, svog Srbina itd. koji su tu samo kad vođi zatreba.

 6. Od 1997 godine ,sve je drugačije….

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top