Sunday, May 19 2019
Posljednja vijest

Trener Vujacic: MALO JE ONIH KOJI SU VJEROVALI DA CEMO DO SUPER LIGE

 

Kosarka, Ulcinj, Sheferd“Zadovoljan sam ostvarenim u dosadašnjem dijelu sezone. Malo je bilo onih koji su vjerovali da ćemo uspjeti da stignemo do Superlige, da budemo najprijatnije iznenađenje sezone. Upravo tu i treba tražiti razloge dobrih rezultata. Igrači su bili rasterećeni. Nastojali su u svakom meču da pruže maksimum, da ispune zadatke na parketu, da stignu do pobjede”, rekao je trener KK “Ulcinj” Darko Vujačić za “Sport Klub” i nastavio:

“Ostalo je još vremena do početka Superlige, a samim tim i mogućnosti da popravimo neke stvari u igri, ispravimo uočene nedostatke. Plasmanom u Superligu smo ostvarili uspjeh, a objektivno gledano na papiru mi smo autsajderi u odnosu na ostale timove. Međutim, papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Sve ekipe će morati da nas ubijede da su bolje bez obzira na to da li se meč igrao u Ulcinju ili na gostujućem parketu”.

Momak koji je obilježio dosadašnji dio šampionata jeste fenomenalni Amerikanac Kejsi Šeferd. Nedavno je dobio i pojačanje u vidu zemljaka Rame Grifina. Tim potezom tim iz Ulcinja pokazao je da ne ulazi bez ambicija u Superligu i da se potajno nada plasmanu u ABA 2 ligu.

“Prije svega me raduje što će Ulcinj imati priliku da odigra još deset izuzetno kvalitetnih utakmica od kojih će ogromnu korist imati mladi igrači u ekipi, a već imamo zagarantovane košarkaške spektakle u Ulcinju. Grifin je stigao nedavno i polako se uklapa u sistem igre. Kejsi Šeferd je lider, tu dileme nema, ali ima Ulcinj još dosta momaka od kojih očekujem da pokažu svu raskoš talenta koji posjeduju. Odbrane rivala će biti usmjerene na Šeferda, a to otvara mnogo prostora za Grifina i ostale momke koje ne želim da nabrajam da nekoga ne bih slučajno zaboravio, a svih 12 momaka imaju značajnu ulogu u timu koji odiše pozitvnom energijom”, naglasio je Vujačić.

Na pitanje da li Ulcinj može da se umiješa u borbu za ABA 2 ligu za šta će biti potrebno da izbori plasman u polufinale plej-ofa, Vujačić je rekao:

“Nastavljamo sezonu kako smo je i počeli. Nema, niti želim da stvaram pritisak igračima. Uspjeli smo da vratimo publiku u dvoranu, imaćemo vjetar u leđa, potencijal i kvalitet imamo, nedostaje nam iskustva. Rekao sam da ćemo u svakom meču nastojati da pružimo maksimum, a da će favoriti što Budućnost, Mornar, Sutjeska, Lovćen i Teodo jesu, morati da nam pokažu da su bolji. Ako se ukaže prilika da stignemo do ABA 2 lige, zgrabićemo je sa obje ruke”, poručio je Darko Vujačić. (Foto: Anja G.)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top