Monday, May 25 2020
Posljednja vijest

Trening za NVO: ISKUSTVA PARTICIPATIVNOG BUDZETIRANJA

 

Budzet, Inspekcija, Inspektorati, BuxhetiRegionalna razvojna agencija – Ulcinj biznisa Asocijacija (RDA UBA) organizuje dvodnevni trening na temu „Iskustva participativnog budžetiranja“, u srijedu i četvrtak, 15. i 16. maja 2019. godine. Trening će biti održan u hotelu „Montefilia“.

 Cilj treninga je jačanje kapaciteta predstavnika civilnog društva iz Ulcinja, ali i drugih opština u Crnoj Gori vezano za procese budžetiranja i praćenja potrošnje javnih sredstava. Trening će držati g-đa Suzana Jasić, diplomirana politikološkinja koja je više od 20 godina aktivna u civilnom društvu i demokratskim procesima, a koja će prezentovati svoja iskustva u prvom procesu participativnog budžetiranja u Hrvatskoj. Ovaj događaj će biti prilika i za razmjenu iskustva između učesnika na lokalnom nivou.

Trening je dio projekta „Civilno društvo Ulcinja prati javnu potrošnju“ čija realizacija traje od januara do maja 2019. godine. Kroz ovaj projekat želi se postići jačanje kapaciteta organizacija za adekvatno uključivanje u procese praćenja javnih sredstava. Kroz projekat se sprovodi i testiranje transparentnosti potrošačkih jedinica budžeta Opštine Ulcinj, što će biti prezentovano kroz izvještaj u narednom periodu.

Projekat „Civilno društvo Ulcinja prati javnu potrošnju“ je podržan kroz projekat „Money Wach – Civilno društvo, čuvar budžeta“, a koji sprovodi „Institut Alternativa“ sa sjedištem u Podgorici, Institut za javne finansije iz Zagreba i NVO „Novi Horizonti“ iz Ulcinja, a finansira Evropska Unija kroz Instrument za civilno društvo i kofinansira Ministarstvo javne uprave Crne Gore.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top