Wednesday, December 12 2018
Posljednja vijest

TSCG: SKENDER KATANA NAJBOLJI TENISER DO 10 GODINA

 

Katana (1)Ljubomir Čelebić i Danka Kovinić najbolji su crnogorski teniseri u 2017. godini, u tradicionalnom izboru Teniskog saveza Crne Gore (TSCG).

TSCG proglasio je najbolje u kategorijama do deset, 12, 14, 16 i 18 godina a nagrađen je i Pavle Rogan iz Eminenta, osvajač seniorskog prvenstva Crne Gore.

Ono što posebno može da raduje Ulcinjane jeste još jedno priznanje koje je sada u vlasništvu mladog tenisera Skendera Katane.

Katana je najbolji crnogorski teniser u kategoriji do 10 godina dok je u ženskoj nagradu pokupila i Iva Lakić (Eminent).

U kategoriji do 12 godina Emil Dapčević (Top spin) i Anja Jovivić (Dadeks) i Tea Nikčević (AS) bili su zasluženo nagrađeni.

U kategoriji do 14 godina Matija Samardžić (Masters) i Divna Ratković (Bar) imali su najbolji nacionalni rang, dok su Danilo Raičević (Eminent) i Divna Ratković (Bar) imali najbolji plasman na rang listi Evropske teniske asocijacije (ETA).

Do 16 godina Mladen Novović (Čelendž) ima najbolji nacionalni, a Danilo Raičević (Eminent) i Divna Ratković (Bar) najbolji ETA rang.

U kategoriji do 18 godina Bodin Aleksić (Eminent) ima najbolji nacionalni rang, dok je Stefan Dragović ostvario najbolji plasman na ITF listi.

Savez je za doprinos razvoju tenisa u Crnoj Gori uručio zahvalnicu Blažu Šaranoviću.

Predsjednik Teniskog saveza, Dimitrije Rašović kazao je da je 2017. godina bila uspješna za crnogorski tenis, pogotovo u mlađim kategorijama. “Imali smo tenisere u teniskom timu Evrope, a dobar rad Saveza prepoznala je i Svjetska teniska federacija dodjeljivanjem turnira Federejšn i Dejvis kupa”, kazao je Rašović. (O.Vujadinović)

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top