Sunday, May 31 2020
Posljednja vijest

Turisticka inspekcija: ZA DVA MJESECA OBAVLJENO PREKO 3.200 KONTROLA

 

 

Luka DjakonovicTuristička inspekcija Opštine Ulcinj u periodu od 01.07.2019. do 01.09.2019. god. sačinila je 3.209 kontrola.

Od boravišne takse je za period do 16.09. 2019. god. prikupljeno 968.921,88 eura, što je za 91.74% više u odnosu na isti period prošle godine.

Od samog početka turističke sezone na terenu su bile operativne tri grupe inspektora koji su ciljano vršili kontrolu privatnog smještaja, dilera (u saradnji sa policijom), privremenih objekata (restorana i plaža u zoni morskog dobra), kao i ostalih objekata koji su bili u ingerenciji lokalne turističke inspekcije.

Realizovane su zajedničke kontrole privatnog smještaja lokalne turističke inspekcije i državne turističke, radne i sanitarne inspekcije. Takođe su poslove utvrđivanja broja prijavljenih gostiju i naplate boravišne takse vršile osam grupa turističlih kontrolora.

U ovom periodu po osnovu prekršajnih naloga izrečenih od strane lokalne turističke inspekcije naplaćeno je 15,700 eura, a koji su izdati za prekršaje kao što su: obavljanje ugostiteljske djelatnosti bez odobrenja, neažurnu knjigu gostiju tj. neprijavljivanje gostiju, reklamiranja suprotno odobrenju, kao i nuđenje i prodaju usluga smještaja na javnoj površini (dileri).

Od strane inspektora pokrenuto je više prekršajnih prijava protiv lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost bez odobrenja a takođe je donijeto 16 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, navodi se u izvještaju koordinatora lokalne Turističke inspekcije Luke Đakonovića.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top