Wednesday, January 16 2019
Posljednja vijest

Tutovic: NECEMO PODJELE, ZELIMO DA MLADI OSTANU OVDJE

IMG_20180119_151551Saopštenje za javnost kandidata Demokrata za odbornika u SO Ulcinj Nezira Tutovića.
Mladima kao najvećem bogastvu Ulcinja, i cijele Crne Gore, mora se pružiti šansa da slobodno stvaraju budućnost i bore se za ostvarivanje osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Crnogorska privreda je u takvom stanju da ne pruža otvaranje novih radnih mjesta za mlade. Mladi sve teže dolaze do posla, a njihova stručnost i nivo obrazovanja ne uzimaju se u obzir prilikom selekcija za zasnivanje radnog odnosa. Nažalost, imamo situaciju da je partijska pripadnost i podobnost gotovo jedini kriterijum za izbor. Takva selekcija je pogubna za cjelokupno društvo, jer kad znanje, stručnost i lične sposobnosti nisu kriterijumi selekcije, nego partijska knjižica, za direktnu posljedicu toga imamo snižavanje kvaliteta rada i radnog učinka.

Upropaštena privreda i posrnula industrija usljed loših privatizacija od Ulcinja su napravili grad u kojem je sve više mladih koji u njemu ne vide svoju budućnost. Nekad je opština Ulcinj bila simbol razvije lokalne samouprave, a kako i ne bi kada je zapošljavala između 4.500 do 5.000 ljudi. Sve ovo ne treba da čudi, ako znamo da su biseri ulcinjskog hotelijerstva, “Jadran” i “Galeb” uništeni. Nekadašnji gigant Ulcinjska Solana, kao simbol industrije je kroz privatizaciju uništena i dovedena u stanje stečaja, a kao svojevrsni prirodni rezervat, biodiverzitet istog je doveden na ivicu opstanka.

Demokrate će se truditi da u saradnji sa nadležnim ministarstvima kroz dugoročni sanaciono-strateški plan ožive propalu privredu, te kroz razvojne projekte uz privlačenje ozbiljnih investitora stvore pozitivan poslovni ambijent koji će u sektoru proizvodnje i turizma obezbijediti veći broj novih radnih mjesta, te povećati šansu mladim ljudima za zapošljenjem.
Mladima treba na svaki način stvoriti i pružiti uslove da ostanu u svom gradu. Ne odlaziti iz istog, već razmišljati o formiranju porodice, mora biti prioritet na kojem će Opština aktivno da radi, kroz otvaranje novih radnih mjesta. U tom pravcu, Demokrate vide šansu u neiskorišćenim potencijalima dobrih privrednih i poljoprivrednih lokacija gdje bi se mogla razvijati ova privredna grana.

Više se nikada nećemo djeliti po nacionalnom, političkom ili vjerskom identitetu i pripadnosti, već isključivo po tome koliko znamo, koliko smo uspješni i kako utičemo na budućnost sadašnjih generacija i generacija koje dolaze.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top