Tuesday, December 18 2018
Posljednja vijest

TV CG: KAZNITI UKOLIKO IMA PREKORACENJA OVLASCENJA

 

image-0-02-04-4f2ef20a0c19e6b48a098c6306caf1040160c8900ef13a36aba55e0841d11034-VPolicijska racija, ništa neuobičajeno. Međutim, građani Ulcinja, koji su se našli u gradskim lokalima, tvrde da je ona od sinoć, koju su sproveli barski policajci, bila neprimjerena, javlja Televizija Crne Gore.

Nakon sto su barski policajci završili raciju u ulcinjskim lokalima, ispred zgrade ispostave policije, okupilo se stotinak građana, predvođeni političkim i opštinskim čelnicima. Tvrde da su neki Ulcinjani, kao i jedan američki državljanin, maltretirani. Naši sagovornici bili su na skupu i kažu da se, ako je bilo prekoračenja ovlašćenja, takvo ponašanje policije ne smije tolerisati.

Racije su, kako kaže član Odbora za bezbjednosrt Luiđ Škrelja, redovna aktivnost policije.

“Racije se dešavaju u svakom gradu, zbog toga ne treba da bude imuna ni Opština Ulcinj. Naravno, ukoliko, kako su nam saopštili roditelji djece koji su bili, ima upotrebe i prekoračenja dozvoljenih ovlašćenja, neka se to procesuira”, rekao je Škrelja.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i albanske partije FORCA, Genci Nimanbegu kaže da je akcija policije opravdano izazvala nezadovoljstvo građana.

“Pojedini građani su bacani na pod. Bilo je šamaranja i psovki. Mi ne želimo dozvoliti da se nijedan građanin, bez razloga, dovede u takvu ponižavajuću situaciju”, kazao je Nimanbegu.

Član GP URA, Safet Beci ističe da je sramotan čin policije.

“Građani Ulcinja su ogorčeni i revoltirani situacijom. Ova akcija šteti građanima Ulcinja, turističkim radnicima i samoj policiji”, kazao je Beci.

U policiji, s druge strane, tvrde da je akcija u Ulcinju bila u skladu sa Zakonom i objašnjavaju zbog čega je sprovedena.

Službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su sinoć, radi pronalaska lica koja policija potražuje zbog krivičnih djela i kontrole tzv. bezbjednosno interesantnih lica, u Ulcinju izveli pojačanu kontrolu u ugostiteljskim objektima. Tom prilikom pronašli su i doveli u službene prostorije tri lica koja je policija potraživala.

U saopštenju se navodi i da su privedena lica direktno povezana sa prošlonedjeljnjim napadom na policijskog službenika.

Akcije su uslijedile nakon što je prošle nedjelje fizički napadnut policijski službenik odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, kao i nakon pokušaja iznude na štetu građanina Ulcinja od strane pripadnika OKG iz Bara, koji su odmah po događaju identifikovani, te je jedan od njih uhapšen, dok se tri lica potražuju, a po našim saznanjima postoji mogućnost i da se ova lica skrivaju na području Ulcinja.

Lica koja su, navodno, napadnuta, će, kako prenose lokalni mediji, protiv policijskih službenika podnijeti krivičnu prijavu, a u policiji poručuju da će, ukoliko se ispostavi da je bilo koji službenik prekoračio svoja ovlašćenja, biti sankcionisan. Pozivaju građane da sa sobom nose lična dokumenta i sarađajuju sa policijom u cilju očuvanja javnog reda i mira

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top