Saturday, July 11 2020
Posljednja vijest

U hotelu “Mediteran”: BURNO O MORSKOM DOBRU

Monitoring grupa Ulcinj (MogUl) i MANS su danas u hotelu “Mediteran“ predstavili svoje izvještaje o “Upravljanje morskim dobrom”.

Izvršni direktor Mogula-a Džemal Perović i predstavnica MANS-a Ines Mrdović kritikovali su rad Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, posebno haos na obalama rijeke Bojane navodeći da ono vraća primorskim opštinama 50 odsto prihoda. Mrdović je istakla da će MANS svu prikupljenu dokumentaciju o radu tog preduzeća dostaviti državnom tužilaštvu.

Čelnici Morskog dobra, na čelu sa direktorom Rajkom Barovićem, su odlučno odbacili sve kritike navodeći da su saopštene cifre o prihodima, posebno onima na Bojani u prethodne dvije godine, sasvim netačni. Naveli su i da gotovo svakodnevno podnose krivične prijave za nelegalnu gradnju u toj zoni, ali da inspekcijski organi slabo reaguju.

Poslanik u Skupštini Crne Gore Dritan Abazović je pozvao čelnike Morsko dobra da više uvažavaju interese i zahtjeve opština. “Vi gazdujete sa 33 miliona metara kvadratnih u Ulcinju. Da je sreće mi bi smo kao hipoteku za kredit za plate radnika opštine stavili neki dio prostora u toj zoni, a ne kao što je sada slučaj da to moramo učiniti sa zgradama institucija kulture”, rekao je on.

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Fuad Hadžibeti rekao da ta lokalna uprava ima dobru saradnju sa Morskim dobrom apelujući na to preduzeće da ne povećava cijenu zakupa.

Pregrijana atmosfera je stišana na samom kraju skupa kada se raspravljalo o problemima privatne svojine u zoni morskog dobra, o čemu su posebno govorili predstavnici nevladinih organizacija iz Boke Kotorske.

2 comments

  1. Da ste pravi domaćini , dočekali bi goste na onu ledinu i prdopoljinu od hotela Galeb što nam osta . Ovako , ista ste fela . No , pregovarajte i sledećih 20 godina …

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top