Tuesday, July 14 2020
Posljednja vijest

U naredna tri dana: VELIKA KONFERENCIJA U ULCINJU

U periodu od 25. do 27. maja u Ulcinju će biti organizovana Međunarodna konferencija zemalja Mediterana za srednjoročnu evaluaciju korisnika CEPF-ovog programa koja će okupiti više od šezdeset naučnika, predstavanika nevladinog sektora, korisnika grantova i zainteresovanih strana iz čitavog Mediterana i šire. Očekuje se prisustvo predstavnika najmanje 25 država svijeta, saopšteno je iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP).

Učesnike Konferencije će na otvaranju pozdraviti Gudrun Štajnaker, ambasadorka Njemačke, Veronik Brumo, ambasadorka Francuske i gradonačelnik Ulcinja Fatmir Đeka.

Učesici Konferencije u okviru programa posjetiće Ulcinjsku solanu, Šasko jezero, Adu Bojanu i ostrvo Paratuk kako bi se upoznali sa ljepotama ovog kraja i bogatstvom biodiverziteta. Turistička organizacija Ulcinj za učesnike pripremila je poseban program obilaska najjužnijeg grada Crne Gore.

CEPF je ukazao povjerenje CZIP-u da organizuje ovaj sastanak u znak zahvalnosti za napore koji se čine da bi se Ulcinjska solana, najznačajnije stanište za ptice na istočno-jadranskoj obali, zaštitilo i opet profunkcionisalo kao fabrika soli, što je uslov za opstanak ovog ekosistema.

Na Konferenciji će se posebna pažnja posvetiti razmjeni iskustava i nalaženju najboljih rješenja za zaštitu najatraktivnijih područja na Mediteranu.
Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Fonda za ugoržene ekosisteme (Critical Ecosystem Partnership Fund – CEPF).

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top