Friday, January 22 2021
Posljednja vijest

U srijedu u Podgorici: SOLANA NEKAD I SAD: I MI SE PITAMO

Solana, KriporjaDruštvo Dr Martin Schneider – Jacoby Association (MSJA), u saradnji sa Centrom za građansko obrazovanje (CGO), u srijedu, 25. septembra 2019. u EU info Centru u Podgorici od 10:00h, organizuje projekciju filma „Putovanje kroz generacije – Ulcinjska Solana. Čuvajmo lokalno” i panel diskusiju «Solana nekad i sad: I mi se pitamo!»

Skup će otvoriti: Zenepa LIKA, predsjednica Asocijacije Dr Martin Schneider – Jacoby (MSJA), Daliborka ULJAREVIĆ, izvršna direktorka CGO-a i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori. Zatim slijedi projekcija dokumentarnog filma “Putovanje kroz generacije – Ulcinjska Solana. Čuvajmo lokalno”, mlade rediteljke Edine MUSTAFIĆ.

Nakon toga je panel diskusija na kojoj će učešće uzeti: Hadixha GJONI, potpredsjednica Opštine Ulcinj i predsjednica Komisije za izradu Odluke i proglašenja Park prirode Ulcinjska Solana, Bojan ZEKOVIĆ, ornitolog, Centar za proučavanje i zaštitu ptica, Veselin Saša MITROVIĆ, bivši radnik Solane „Bajo Sekulić“ i Mustafa CANKA, novinar, UL Info. Panelom će moderirati Aleksandra MUDREŠA, novinarka.

Planirano je da događaj okupi predstavnike institucija nadležnih za oblast zaštite životne sredine, nevladine organizacije koje se bave tim pitanjem, kao i istaknute stručnjake u oblasti zaštite i očuvanja biodiverziteta, medije itd.

Projekat „Solana nekad i sad: I mi se pitamo!“  ima za cilj da doprinese uključenosti građana i građanki u borbu protiv korupcije na lokalnom nivou u Crnoj Gori. Konkretnije, projekat teži da motiviše građane i građanke da se aktivno uključe u procese donošenja odluka na lokalnom nivou kroz podizanje svijesti i promociju vrijednosti Solane Ulcinj.

Projekat sprovodi Dr Martin Schneider – Jacoby Association, a kroz program CGO-a „Smjestimo korupciju u muzej“, koji finansijski podržava Evropska unija i kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top