Sunday, October 21 2018
Posljednja vijest

U Valdanosu: POLICIJA PRONASLA SEDAM EKSPLOZIVNIH NAPRAVA

DinamitSlužbenici ulcinjske policije juče su, postupajući po operativnoj informaciji, a preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe, u uvali Valdanos, sakrivene u šiblju, pronašli sedam eksplozivnih naprava za koje se sumnja da su bile namijenjene vršenju ovog krivičnog djela.

Sedam eksplozivnih naprava koje su pronađene i izuzete su ručne izrade, sa inicijalnim kapislama i štapinima.

Sa eksplozivnih naprava su izuzeti brisevi radi analiza. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju. Eksplozivne naprave će biti upućene u Forenzički centar radi vještačenja.

 

“Službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, u sadejstvu sa drugim organizacionim jedinicima, preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koja su eksploziv izradila, pripremila i sakrila kako bi ga, kako se sumnja, aktivirala radi nezakonitog izlova ribe u moru”, navodi se u saopštenju UP.

Službenici Uprave policije MUP-a inače, sa drugim nadležnim organima, preduzimaju mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe u moru i jezeru, a u tu svrhu od strane Vlade je formirana i radna grupa čiji je zadatak otkrivanje, dokumentovanje i procesuiranje ovih slučajeva.

“Treba napomenuti da policija u slučaju otkrivanja nezakonitih radnji na moru postupa shodno operativnim podacima, kao i po prijavama građana. Stoga pozivamo građane da saznanja koja imaju o nezakonitom ribolovu i licima koja se bave ovim nezakonitim radnjama prijave policiji”, dodaje se u saopštenju.

Prijave nezakontih aktivnosti na moru u Ulcinju se vrse na broj 067 187 196 – Jedinica patrolnih čamaca Ulcinj. Brojevi za pozive su dostupni 24 časa a građani osim ovih brojeva sve nezakonitosti mogu prijaviti i na besplatni policijski broj 122 kao i na bilo koji drugi način putem službenih kontakata.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top