Saturday, October 19 2019
Posljednja vijest

Ulcinj: Americka ambasadorka posjetila NVO “Amaneti”

FACAE868-5E8F-417A-A200-389D854F5030Ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Džudi Rajnke, prilikom boravka u Ulcinju, posjetila je NVO “Amaneti”. Njenu ekselenciju su u sjedištuove humanitarne organizacije dočekali brojni aktivisti i čelnici Amaneta.

“Bili smo iznenadjeni kada smo prije nekih mjesec dana obaviješteni da ambasadorka SAD-a želi doći u posjetu našoj organizaciji. To je veliko priznanje za nas i motiv za buduće djelovanje”, saopšteno je iz te NVO.

“Upoznali smo je sa onim šta smo radili u prethodnom periodu. Za nama je prilično veliko humanitarno djelovanje, podijelili smo na hiljade obroka, brojne namjernice i odjeću ljudima u socijalnoj potrebi, a kruna svega je bila organizacije iftara na otvorenom za 2.000 ljudi”, ističu u Amanetiju”.

Sa ambasadorkom Rajnke, razgovorano je i o konkretnoj podršci u narednom periodu.

“U Ulcinju nam je potrebna narodna kuhinja. Očekujemo da se tako nešto realizuje uz pomoć Opštine Ulcinj.Takodje, razmatrali smo i mogućnosti da amabasada SAD-a pomogne humanitarne projekte, naročito u djelu edukacije i treninga za aktiviste”, kaže se u saopštenju Amantija i zaključuje da su “prilikom ove posjete ambasadorki Rajnke uručeni simbolični pokloni koji se vezuju za našu zajednicu, a imala je priliku da isproba i specijalitete tradicionalne ulcinjske kuhinje.

 

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top