Monday, February 18 2019
Posljednja vijest

Ulcinj: IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO OPSTINSKE ORGANIZACIJE UDRUZENJA VOJNIH PENZIONERA

Udruzenje vojnih penzioneraU Maloj sali Opštine Ulcinj dana 09.05.2018. godine održana je 2. Izborna Skupština Opštinske organizacije Udruženja vojnih penzionera Ulcinj, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo koje će obavljati dužnosti u narednom četverogodišnjem periodu.
Za Predsjednika OO izabran je Šipić Igor, a za Potpredsjednika OO izabran je Bandović Vukmir. Novi članovi Opštinskog Odbora OO su Bakoš Vladimir, Husić Esmir, Orlović Rade, Popović Bajram, Lagator Nikola i Lazarević Ljiljana. Za Predsjednika Nadzornog odbora izabran je Đošan Živko, a za člana Vignjević Milorad.
Odlukom Skupštine odlučeno je da predstavnik OO na Skupštini UVP Crne Gore, kao i član Upravnog odbora UVP CG bude predsjednik OO UVP Ulcinj Šipić Igor.
Udruženje vojnih penzionera Crne Gore je nevladina organizacija koja ove godine slavi 25 godina postojanja i ima svrhu da omogući bolje i kvalitetnije provođenje vremena svojih članova u penzionerskim danima i pomoć svim članovima u riješavanju njihovih ličnih i društvenih problema koji nas sve zajedno muče, a novo rukovodstvo OO treba da konkretizuje zadatke na opštinskom nivou.
Skupština je usvojila Izvještaj o radu za period 2014-2018. sa konstatacijom da je zadovoljna sa uspjehom u radu koji je postignut u prethodnom periodu, ali i sa činjenicom da može daleko bolje i više da se postigne nego do sada, te da u narednom periodu poveća nivo saradnje sa lokalnom samoupravom, drugim udruženjima i organizacijama koje mogu da pomognu u zajedničkim aktivnostima.
Skupštini su kao gosti prisustvovali Predsjednik UVP CG Bandović Pavle, Predsjednik OO UVP Bar Ratković Slobodan i predstavnik Mornarice VCG major Bećirović Mifto. Pozivu da prisustvuju kao gosti nisu se odazvali predstavnici Opštine Ulcinj, Fonda PiO Bar i Opštinske organizacije Udruženja penzionera CG Ulcinj.
OO UVP Ulcinj se ovim putem zahvaljuje Sekretaru Službe zaštite i zajedničkih poslova Opštine Ulcinj gospodinu Ljamović Arjanu, što je obezbijedio korištenje prostorija Opštine za ovu aktivnost.

5 comments

 1. Jeste li zaboravili sve one granate i metke koje ste ispalili na dubrovačkom ratištu? A one pljačke koje ste tamo itekako obilato i bezdušno radili, pa ste kamionima opljačkane stvari donosili u svoje domove? Možda ste vi to zaboravili ali istorija neće nikad, a o toj najvećoj crnogorskoj sramoti će se itekako govoriti i pisati kad sa vlasti ode DPS koji štiti vas i ratne zločince, jer je i prvi čovjek DPS-a itekako umiješan u ratna dešavanja dok su mu mentori bili Milošević i Šešelj.

 2. Svako ima svoje ime

  Moran da ispravim prethodni tekst. “Jesu li zaboravili(pa ime i prezime) sve….A one pljačke koje su (ime i prezime)…., pa su (ime i prezime) kamionima…..Možda ste vi (ime i prezime)…..
  To je problem našeg društva, niko i ništa nema ime i prezime i sve je uvijeno u oblande da se ne vidi. Mister NO moraš pisati istinito i sa konkretnim podacima. Ako imaš neke konkretne podatke za ljude iz ovog teksta, postoji Osnovno tužilaštvo i podnesi krivičnu prijavu, a nemoj pisati glupusti samo da bi pisao.

  • Zna se vrlo dobro ko je što radio tamo, ima ih među vama pa bi vi prvi trebali da se obratite tužilaštvu i prijavite zločince među vama, ali vrana vrani oči ne vadi. A što se tiče ODT-a, zar se može vjerovat njima kad je to jedna zarobljena institucija u kandžama DPS-a, pa prvi bi Milo Đukanović trebao da odgovara za ratne zločine ali kako kad svaku krivičnu prijavu to isto tužilaštvo odbacuje, evo imamo sramotni slučaj Deportacija gdje su prijave odbačene toboš zbog nedostatka dokaza, a prethodno sve dokaze su uništili visoki policijski funkcioneri jer im je vođa/firer bio ugrožen. Dok god je DPS na vlast, besmisleno je bilo šta prijavljivat ovakvome tužilaštvu, a meni je žao ako ste se pronašli jer su pojedini članovi ovog udruženja itekako imali sramne uloge za vrijeme agresije na Dubrovnik a ne vidim da se iko ogradio od toga.

 3. Svako ima svoje ime

  Šta je zločin i ko su zločinci? Gdje je granica između zločina i prekršaja? Zločin je djelo počinjeno iz niskih pobuda sa teškim posledicama. CG je članica Interpola i ima obavezu da svakoga ko se potražuje prema potjernici Interpola privede i odluči o zahtjevuza izručenje, što i radi.
  Kada bi to što vi kažete bilo istina svi vojnici bi po vama bili zločinci i to samo zato što nisu mislili isto kao vi ili neko drugi. Isto tako je u politici, ekonomiji, društvu, komšijskim odnosima. U našem društvu nema demokratije niti kompromisa i svi koji misle drugašije smatraju se krivim i možda zločincima. Jedino se ne cijene dijela. Ne cijeni se rad i znanje. Sramne uloge postoje svuda u društvu i niko sene treba ograđivati od toga, jer je to defetizam. Treba ih identifikovati i dati im ime.
  Za takvo nešto treba imati hrabrosti, a vaši komentari na sve teme na portalu su sve samo ne hrabrost. Završavam prepisku.

  • A eto hrabrost su ova dva Vaša jedina komentara i to u pokušaju da odbranite neodbranjivo, a svo vrijeme ste ćutali i ne bi se ni javili da niste pročitali moj komentar. Ćutali smo i onda kada su hapsili izbjeglice iz BiH i izručivali ih srpskim vojnicima u sigurnu smrt i ne samo ćutali već i dočekivali policajce uz povike “hapsite Turke”, pa i ćutanje je zločin. Ja ne sporim da je među vama bilo i onih časnih vojnika koji su otišli na ratište ubijeđeni da su “ustaše” i “bojovnici” prešli našu granicu i da hoće sve da nas pobiju, kao što su nam plasirali laži iz tadašnjih medija “Podjebe” i TVCG, ali isto tako je bilo i onih drugih, čija nečasna djela treba pominjati. Zločin je i što se o tim sramnim djelima ne piše ništa u udžbenicima istorije. I nije mi bila namjera da udjem u polemiku sa Vama, već da podsjetim na jedan period na koji niko ne može i ne smije biti ponosan, ne smijemo dozvoliti da se to zaboravi a siguran sam da će ta sramna stranica crnogorske istorije naći svoje mjesto onda kada DPS ode sa vlasti. Bojim se samo da neke zločince neće stići ovozemaljska kazna jer godine prolaze, ali ostaćemo mi koji ćemo podsjećati i opominjati a sve zarad opšte katarze i oporavka društva, jer jedini spas je u istini i suočavanju sa prošlošću ma kakva ona bila.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top