Monday, May 25 2020
Posljednja vijest

Ulcinj: POSTAVLJEN KAMEN-TEMELJAC ZA NOVU KATOLICKU CRKVU

 

KishaU Ulcinjskom polju je u utorak označen početak gradnje nove župne katoličke crkve u Ulcinju koja će biti posvećena svješteniku Vinçencu Prenushiju i 37-orici njegovih drugova-mučenika, stradalih u vrijeme komunizma.

Kamen-temeljac svečano su postavili nadbiskup barski, monsinjor Rrok Gjonleshaj i predstavnik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

U ime lokalne uprave najbolje želje za početak gradnje novog vjerskog objekta poželjela je potpredsjednica Opštine Hadidža Đoni, a u ime Katoličke crkve u Albaniji monsinjor Skadra Angjelo Massafra.

Ovoj svečanosti prisustvovali su visoki dostojanstvenici Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve.

3 comments

  1. Oni su stradali i Ulqinu od komuniste?

  2. Boze me oprosti, Ali opet bezpotrebno za UL crkvi I dzamija koliko volis, ni te sto su nemogu I neznaju da odrzavaju, vise bi se pamtili da ste uradili nesto za djecu sva su to jednog boga djeca,
    Neko igraliste kao sto je I donirala ona Amerikanka u Zenelaj,

  3. Biće i za djecu i za odrasle, biće Vrtić i Velika Gimnazija u Ulcinjskom Polju, Crkva i Džamija ne smetaju, biće sve samo da smo svi mi zdravo i dobro; Potez koji je urađen u Zenelaj je za svaku pohvalu…Velike čestitke Amerikanki za donaciju i inicijatoru za ovaj projekat…BRAVO…!!!

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top