Tuesday, May 26 2020
Posljednja vijest

Uprava za dijasporu: NIKOLA SABAN DOBIO ORDEN CASTI U NJEMACKOJ

 

NikollaUlcinjanin Nikola Šaban, advokat, sudski prevodilac, istaknuti profesor rimskog i krivicnog prava, odlikovan je kao prvi stranac u SR Njemackoj ordenom časti, koje se dodjeljuje za najmanje 12 godina volonterskog rada i angažovanja u komunalnoj, socijalnoj, naučnoj ili ekonomskoj samoupravi, objavljeno je na sajtu crnogorske Vlade.

U informaciji Uprave za dijasporu navodi se da je Šabanu ovo odlikovanje uručila njemačka ministarka Malu Drejer, a dogadaju su prisustvovali državni ministar pravde Herbert Mertin, generalni konzul Crne Gore u Frankfurtu Branislav Karadžić i bivši predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić.

“Šaban, koji vec 30 godina živi sa svojom porodicom u Njemackoj, je veliki rodoljub koji je svoj radni vijek obilježio ‘časnim zalaganjem za doprinos boljeg covjecanstva i miroljubivog shvatanja’”, navodi se u informaciji.

Dodaje se da je on pomagao izbjeglicama iz bivše Jugoslavije, učestvovao u brojnim društvenim akcijama širom Evrope. Danas, aktivno ucestvuje u radu Saveza crnogorskih asocijacija Njemacke, kao član udruženja i predsjednik Savjeta za privredu. Godine 2014. potpisao je Memorandum o ekonomskoj saradnji i investicionim mogucnostima sa crnogorskim Ministarstvom ekonomije.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top