Tuesday, April 13 2021
Posljednja vijest

Uprava za inspekcijske poslove: HARASANI PREUZEO DUZNOST

Iliri (3)“Stupivši na dužnost v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani održao je sastanak sa pomoćnicima sektora i načelnicima službi u ovoj upravi”, saopšteno je iz te Uprave.

Kako se navodi, on je tokom prvog sastanka definisao da će se raditi u okviru načela otvorene međusobne saradnje sa državnim i lokalnim organima, radi zajedničkog postizanja efikasnijih rezultata rada.

“U narednom periodu Uprava će davati maksimum kako bi privredni subjekti uskladili svoje poslovanje sa zakonskim normama, i u tom smislu posebnu pažnju će posvetiti proaktivnom i preventivnom djelovanju, jer svrha kontrola nije kažnjavanje subjekata, već njihovo uvođenje u red. Stoga se već radi na formiranju ‘ček listi’, odnosno spiskova sa navedenim normama koje svaki poslovni subjekat u svojoj djelatnosti mora ispuniti kako bi poslovao u skladu sa propisima, a koje će biti dostupne na sajtu ove institucije”, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka Harasani je ispostavio zahtjev da rezultati rada inspekcija budu još bolji, ali i vidljiviji, te će se posebna pažnja usmjeriti ka efikasnom i trasparentnom radu ove uprave.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top