Tuesday, January 19 2021
Posljednja vijest

URA: Devastacija Borove sume – primitivizam, bahatost i bezakonje

 

Foto Z. LikaBorova šuma u Ulcinju je trajno devastirana nakon što je investitor, po svemu sudeći Sabahudin Bećirović, bez bilo kakve dozvole i dokumentacije, krenuo u njeno surovo krčenje. Šteta koju su bageri i teška mehanizacija proizveli u svega par dana, ostavila je u nevjerici sve građane Ulcinja.

Na krajnje perfidan način, za vrijeme Vaskršnjih praznika, i u trenutku većeg priliva turista, “dosjetljivi investitor”, uz pomoć mehanizacije firme “Braco kop” iz Bara, izveli su akciju i uhvatili opštinare, kao i državnu inspekciju, – “na spavanju”.

Tako je nakon rušenja hotela “Galeb”, krenula nova akcija “ubijanja” identiteta grada Ulcinja, devastacijom jedne od omiljenih zona za pješake, kroz koju se moglo uživati u zelenilu i udisati svjež vazduh.

Komunalna inspekcija je totalno nemoćna u sprječavanju ovakvih aktivnosti, a državna inspekcija, koja je u nadležnosti MORT-a (Ministarstvo održivog razvoja i turizma), namjerno ili ne, do sada nije reagovala. Na ovaj način, MORT ulazi u novu aferu, nakon skandala sa koritom rijeke Tare, čempresima u Baru, devastacijom Crnog jezera…

Sramno je i ponašanje lokalne vlasti, koja je, izgleda, slegla ramenima pred rekordnim naletom divlje gradnje koja cvjeta na mnogim lokalitetima.

URA naglašava da će Ljoro Nrekić, aktuelni gradonačelnik, biti upamćen po tome što je dozvolio uništenje Borove šume, dok su njegovi prethodnici upamćeni po rušenju hotela “Galeb” i “Lido”!

Pozivamo sve dobronamjerne građane Ulcinja, koji još nijesu izgubili svaku nadu, da zajednički skupimo snage i odupremo se naletu primitivizma, pohlepe i bezakonja! Dok se može još nešto spasiti od našeg lijepog grada.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top