Wednesday, July 24 2019
Posljednja vijest

URA: DPS SVEO SEZONU NA 20 DANA

URA Banner“Nakon sto je receno da je dug Opstine Ulcinj 53 miliona eura, nista vise ne moze iznenaditi gradjane Ulcinja kada je rjec o politici DPS-a i njegovih satelita, pa ni to da je ova sezona bolja nego prosla, iako nema ni deset dana da je uhvatila zamah” – saopstili su iz OO pokreta URA Ulcinj.

“Morali smo da cekamo sedmi avgust kako bi se lokalna vlast na celu sa predsjednikom opstine Ljorom Nrekicem oglasila o turistickoj sezoni, pritom nastavljajuci praksu pausalnog i subjektivnog procjenjivanja stvari, ne objavljajuci nijedan zvanican podatak, a zaboravili su cak i onu postapalicu koji ponavljaju kao papagaji da je ova sezona “5% bolja nego lani”- isticu u URA.

“Onako olako, kao iz dzepa su izvadili tezu da je ovo bolja sezona od proslogodisnje. Narodski receno ovo je ruganje gradjanima koji su ulozili ogromna sredstva na poboljsanje turisticke ponude grada, a morali su cekati avgust mjesec da bi ona konacno pocela”-tvrde u URA.

Kako isticu, od kada je DPS na vlasti, sezone traju sve krace i krace.

“DPS i sateliti su trideset godina sistemski radili na devastaciji turisticke ponude i skracenju sezone. Ostavili su ulcinjski turizam na apratima i doveli su do toga da spic sezone traje nekih 20 dana!”- saopstili su iz URA.

“Krajnje je neodogovorno da nema zvanicnih podataka o nocenjima, prihodima od boravisne takse, i da se tek tako olako prisvajaju individualne aktivnosti gradjana koji bez podrske institucija spasavaju sto se spasiti moze. Prije nekoliko dana su sami proznali da je opstina duzna 53 miliona eura, a ako tome dodamo da smo izgubili ingerencije u planiranju prostora onda malo ne znamo cime se to hvale, osim sto manipulisu”- navode u URA.

“Ipak mi vjerujemo da sve ovo sto nadlezni saopstavaju zapravo otvara novi horizont posmatranja nase zbilje i konacnog otreznjenja koje mora doci, nakon kojeg ce poceti neka nova era za Ulcinj i njegov turizam”, zakljucili su u URA.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top