Thursday, June 24 2021
Posljednja vijest

URA: DR MUSTAFIC IZ PARIZA PODRZALA PLATFORMU “CRNO NA BIJELO”

Hazrije ADA MustaficDoktorica i univerzitetska profesorica iz Pariza Hazrije Ada Mustafić podržala je u ponedjeljak platformu “Crno na bijelo” koju su ranije predstavili Građanski pokret URA, Savez građana “Civis” uz podršku nezavisnih intelektualaca, saopštili su iz Medijskog tima “Crno na bijelo”.

Mustafić je u pismu podrške navela da daje punu podršku za pet temeljnih principa platforme “Crno na bijelo”.

“Odbrana slobode, jednakost i ista prava za sve ljude bez razlike, promocija edukacije, mira i solidarnosti među narodima i zaštita životne sredine su temeljne vrijednosti na kojima mora počivati građanska Crna Gora. Platforma “Crno na bijelo” i njeni principi su temelj i preduslov za korjenite promjene”, navela je ona.

Iz Medijskog tima “Crno na bijelo” navode da dr Hazrije Ada Mustafić već duži niz godina radi u pariškom Univerzitetskom bolničkom centru i da posjeduje dva doktorata – jedan iz kardiologije, a drugi iz epidemiologije.

“Radila je i sarađivala sa svjetski poznatim klinikama Univerzitetskom bolnicom u Ženevi i ‘Majo’ klinikom u SAD-u. Osim kao doktorka, Hazrije radi i kao profesorica na Medicinskom fakultetu – Univerziteta Saclay u Parizu (PARIS-SACLAY UNIVERSITY), ali i kao istraživač u labaratoriji ‘Insem’. Objavila je više radova u najprestižnim medicinskim naučnim časopisima. U periodu prvog talasa pandemije koronavirusa bila je na čelu jedinice za liječenje zaraženih pacijenata”, stoji u saopštenju Medijskog tima “Crno na bijelo”.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top