Sunday, October 21 2018
Posljednja vijest

URA: HOTELI “GALEB” I “LIDO” OGLEDALO POLITIKE DPS-A I NJIHOVIH “POLITICKIH PODANIKA”

URA, Ulqini gjeneratave te reja“Današnja informacija u medijima da se vodi istraga oko rušenja bivšeg hotela Galeb za nas ne predstavlja nikakvo iznenadjenje, ali ni nadu da će se konačno otvoriti pandorina kutija o tome kako je i čijom rukom uništavana ulcinjska turistička privreda”, saopšteno je iz OO URA Ulcinj.

“Pozdravljamo početak akcije na rasvetljavanju svega što se dešavalo, ali je broj imiješanih aktera u propale privatizacije isuviše veliki tako da postoji realna sumnja da će pravde doći do najodgovornijih. Dok je DPS na vlasti pravde nema, ona može biti samo selektivna i služi kao palica za disciplinovanje svojih “političkih podanika”.

Slučajevi hotela Galeb i Lido na najslikovitijji način pokazuju brutalnost DPS politike u koaliciji sa partnerima iz nacionalnih partija. Hotel Galeb se srušio za vrijeme jednog gradonačelnika Gzima Hajdinage, hotel Lido za vrijeme drugog, Nazifa Cungua, dok se, na primjer, Solana sistematski uništavala kroz duži vremenski period, dok su svi oni ćutali pred zločinom”, naveli su u URA Ulcinj.

“Aminovanje i davanje vjetra u leđa od strane lidera nacionalnih partija ovakvoj pohari ulcinjske privrede od strane DPS-a je skandalozno i nešto što najviše šteti Opštini Ulcinj. Nema nijednog racionalnog objašnjenja za ovakvo ponašanje osim da se radi isključivo o ličnim interesima i korupciji na uštrb interesa gradjana”, tvrde u URA.

“Samo na osnovu ovih primjera treba svakome biti jasno ko je glavni krivac zašto je Opština Ulcinj najsiromašnija opština na Primorju i opština sa jednom od najvećih stopa nezaposlenosti u državi”, navodi se u saopštenju.

“Sve dok lideri albanskih partija budu davali podršku ovakvoj DPS politici, Ulcinj neće ući u eru razvoja, a oni će biti upamćeni kao neko ko je svjesno radio protiv interesa svoga grada. Kod nas će uvijek imati najveće partnere da se zajednički suprotstavimo pohari ulcinjskih resursa, ali bićemo i najveći kritičari i protivnici davanje vjetra u leđa takvoj politici zbog ličnih interesa”, zaključuju u OO URA Ulcinj.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top