Saturday, October 19 2019
Posljednja vijest

URA: INVESTICIJE “MORSKOG DOBRA” OBICNE IZMISLJOTINE, VRIJEDJAJU ZDRAV RAZUM

URASaopštenje za javnost Opštinskog odbora GP URA Ulcinj.

OO URA oštro je kritikovao Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom vezano za njihova ulaganja u Ulcinj i tvrdnje da će ove godine biti uloženo 1,2 miliona eura.

“Morsko dobro’ nastavlja praksu vrijeđanja zdravog razuma građana Ulcinja. Takav bahat, neprofesionalan i tutorski odnos nema niti jedna institucija u drzavi. Neka građani Ulcinja sami procijene kolike su investicije realizovane od strane ‘Morskog dobra’ u prethodnim godinama. I ptice na granama znaju da od tih cifara koje pominju nema apsolutno ništa”, saopštili su iz URA.

“Već godinama najavljuju popločavanje Velike skele u iznosu od 600 hiljada eura, a do sada nijesu uložili ni cent. Čuveni vinč za vađenje barki, prvo su rekli da je napravljen 2018., a kad su sami sebe uhvatili u lažima, onda su rekli da će se raditi 2019. Na kraju su ga postavili, ali njegova funkcionalnost ostaće trajno sporna. Isto kao i lučica “Kacema” koja ne služi svrsi, pa su je građani sa pravom nazvali “đakuzi”, jer prekipi svaki put kad je nemirno more”, ističu u ulcinjskoj URA.

“Najveća ironija ove institucije je činjenica da oni u investicije ubrajaju i novac koji daju ‘Komunalnom preduzeću’ i to u iznosu od preko 200 hiljada eura. Takođe, njihova mašta ide toliko daleko, da čak i objekat koji rade za svoje potrebe na rijeci Bojani, ubrajaju u investicije!? Ovome dodajemo i čišćenje rukavca rijeke Bojane (nakon što se ušće potpuno zatvorilo), onda dobijamo konkretnu sliku i priliku njihovog potcjenjivanja građana”, navode u URA.

“Dok se milioni iznose svake godine iz našeg grada koji pokriva 57% čitave teritorije u državi kojim gazduje ‘Morsko dobro’, a cijene zakupa rastu, Ulcinj niti dobija šetališta niti marine niti mu se čuva obala. Sve te investicije završavaju u drugim gradovima na Primorju. Podsjetićemo da je novim Zakonom o lokalnoj samoupravi prestalo da se izdvaja 50% prihoda koja se ubire na teritoriji opština. Do sada smo bili taoci, a sad postajemo robovi”, ističu u URA i zaključuje: “Neka sve ovo služi na čast partnerima DPS-a na državnom i lokalnom nivou koji nisu propustili priliku da svojim nečinjenjem Ulcinj gurnu u još veću provaliju nego što je do sada bio slučaj. Sa druge strane, svakim danom se otkriva da su sve ti dobro naplatili!”

One comment

  1. Morsko zlo a ne morsko dobro…

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top