Sunday, May 19 2019
Posljednja vijest

URA: KAKVA RAZMJENA!? MASLINJAKE VRATITI STVARNIM VLASNICIMA!

 

URA, Ulqini gjeneratave te rejaGrađanski pokret URA najoštrije se protivi razmjeni zemljišta između Opštine Ulcinj odnosno Vlade Crne Gore i privatne firme iz Nikšića, saopštili su danas iz ulcinjskog odbora ove partije.

“Takav zahtjev za nas je neprihvatljiv iz prostog razloga jer je pomenuto zemljište nezakonito oduzeto od 204 ulcinjskih porodica, i u postupku je pred domaćim i međunarodnim institucijama. One trebaju da daju svoj konačan sud o maslinjacima u ovoj uvali odnosno da donesu jedino pravno valjano rješenje, a cijenimo da je ono da se zemljište vrati ranijim vlasnicima”, istakli su oni.

Naveli su i da je Valdanos, nažalost, postalo zemljište za grabež velikih moćnika.

“To nam je potvrdio nekoliko puta sadašnji predsjednik Crne Gore Đukanović, koji je prilikom posjete Opštini Ulcinj u septembru 2016. godine javno rekao da je za njega problematika Valdanosa završena stvar i da to treba dati privatnoj firmi na upravljanje i prihodovanje. Danas poslije dvije godine znamo na koga je to Đukanović mislio kada je rekao”, kažu oni.

Iz URE tvrde da aktuelna vlast u Ulcinju neće vratiti maslinjake ranijim vlasnicima i da to potvrđuje i bezbroj sporazuma i aneksa između Force i DPS-a koji su pogaženi bez ikakve odgovornosti .

“Jer su fotelje i lični interesi važniji od opštih interesa Opštine Ulcinj i njenih građana. Ukoliko žele da dokažu suprotno još jednom pozivamo lokalnu vlast da se oštro usprotivi ustupanju zemlje u Valdanosu, i da ovo pitanje razmotrimo u lokalnom parlamentu. U suprotnom, biće jasno za čije interese rade”, zaključuje se u saopštenju URE.

Postavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top